Viggbyholmstjejer straffade ut cupmotståndare

Viggbyholmstruppen efter segern mot Bele Barkarby.
Viggbyholmstruppen efter segern mot Bele Barkarby.
Viggbyholms IK FF vann mot division 1-laget Bele Barkarby i Victoria cup. Nu väntar Allsvenska Djurgårdens IF i nästa omgång.

Viggbyholms damlag som till vardags spelar i division 4 vann i torsdags mot division 1-laget Bele Barkarby. Victoria cupmatcherna börjar med att det lag som ligger i den lägre divisionen får slå straffar på motståndarna, lika många straffar som det skiljer divisioner.

– Det blev lite motvind i början då vi brände två av våra tre straffar, säger Viggbyholms tränare Patrik Tedenbäck.

Efter ungefär en halvtimmes spel kvitterade Bele Barkarby men Patrik tyckte att Viggbyholm spelade bra men blev även rädda om resultatet ju längre matchen gick.

– Tjejerna slet riktigt hårt och klarade att hålla det oavgjorda resultatet till full tid. Matchen avgjordes på straffar och den gången satte vi alla våra fem straffar, säger Patrik.

”Vi ska göra allt för att bli historiska”

I nästa runda av cupen ställs Täbylaget mot Djurgården som spelar i Allsvenskan. Till den matchen får hemmalaget fem straffar.

– Det här är en jättemöjlighet och vi ska göra allt för att bli historiska. Kan vi göra en insats som vi kan prata om i flera år är mycket vunnet. Vi kommer inte lägga oss platt inför uppgiften även om vi vet att det kommer att bli svårt, säger Patrik.

Patrik ser att det blir lärorikt för laget att få möta motståndare som är så mycket bättre. Flera unga spelare i klubben vill satsa på fotbollen och får en möjlighet att se vad som krävs på den nivån.

– Vi ska stänga ytorna och möta upp dem på deras planhalva. En taktik är att dela upp matchen i tiominutersintervaller och försöka överleva varje moment, säger Patrik och skrattar.

Matchen mot Djurgården spelas på Hägernäs IP tisdagen den 28 mars klockan 19:30.