ANNONS
Vikingarännet
2014 och 2015 ställdes loppet in, men i fjol kunde Vikingarännet genomföras.

Vikingarännet i riskzonen – besked på torsdag

Sport 

Den 12 februari är det dags för årets Vikingarännet – är det tänkt. Men det milda vädret ställer till det. Risken finns att loppet måste skjutas upp.

ANNONS

Isen utmed banan är inte tillräckligt tjock. På flera viktiga områden krävs minst 5 centimeters istillväxt för att loppet ska kunna köras. Då prognosen för den närmaste veckan inte innehåller någon kyla är risken stor att loppet måste skjutas upp. Arrangören fattar beslut på torsdag kväll.

Vikingarännet körs på Mälaren mellan Uppsala och Stockholm. Normal distans är 80 kilometer – från Skarholmen i Uppsala via Sigtuna, Kairobadet i Upplands Väsby, Kungsängen och Jakobsberg med mål i Hässelby.

Men många av åren sedan premiären 1999 har man tvingats korta banans sträckning, och flera gånger har loppet ställts in helt.

I fjol kördes två varv på en 40 kilometer lång rundbana mellan Sigtuna och Upplands Väsby, med start och mål i Sigtuna. Cirka 1 700 deltagare kom till start och i tävlingsklassen blev det holländsk seger både på herr- och damsidan.

ANNONS

Fler nyheter från Stockholm

Brand i Tullinge
Nyheter

Spridningsrisk när flerfamiljshus brann

Kultur

Kalle Assbring vinnare av Fotobokspriset 2017

Nyheter

Kungen impad av arbetet mot våld i Norsborg

Nyheter

Här ska det byggas om för bättre cykeltrafik

Kultur

Berättelsen bakom New Yorkbilderna

Brott

Nya uppgifter om morden i Hallonbergen

ANNONS
ANNONS