Välj ditt område
Vikingarännet
2014 och 2015 ställdes loppet in, men i fjol kunde Vikingarännet genomföras.

Vikingarännet i riskzonen – besked på torsdag

Sport Den 12 februari är det dags för årets Vikingarännet – är det tänkt. Men det milda vädret ställer till det. Risken finns att loppet måste skjutas upp.

Isen utmed banan är inte tillräckligt tjock. På flera viktiga områden krävs minst 5 centimeters istillväxt för att loppet ska kunna köras. Då prognosen för den närmaste veckan inte innehåller någon kyla är risken stor att loppet måste skjutas upp. Arrangören fattar beslut på torsdag kväll.

Vikingarännet körs på Mälaren mellan Uppsala och Stockholm. Normal distans är 80 kilometer – från Skarholmen i Uppsala via Sigtuna, Kairobadet i Upplands Väsby, Kungsängen och Jakobsberg med mål i Hässelby.

Men många av åren sedan premiären 1999 har man tvingats korta banans sträckning, och flera gånger har loppet ställts in helt.

I fjol kördes två varv på en 40 kilometer lång rundbana mellan Sigtuna och Upplands Väsby, med start och mål i Sigtuna. Cirka 1 700 deltagare kom till start och i tävlingsklassen blev det holländsk seger både på herr- och damsidan.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Reportage

Vargen tog hennes bästa vän

Trafik

Efter fyra dödsolyckor – nu breddas sträckan

Tjejer på spinning, träningscykling på gym
Insändare

”Sluta kommentera min kropp”

Sport

Sportsvepet: Bullerbråk, rally och glädjerus

Nyheter

35 000 löpare intar Södermalm i helgen

Stockholm fotomaraton, Tove Voss och Emil Gyllenberg
Nöje

24 bilder på 24 timmar – dags för fotomaraton