Vikings till division 3 efter gigantisk seger

IFK Österåker Vikings HC
IFK Österåker Vikings spelare jublar efter ett av totalt 18 (!) mål mot Östhammars SK.
IFK Österåker Vikings är tillbaka i division 3. På tisdagkvällen hade Vikings chansen att via vinst hemma mot Östhammars SK säkra seriesegern i Allfyran Östra. Den tog man med besked. 8–0 i första perioden och till slut hela 18–3 inför 178 åskådare i Österåker Sportcentrum.

– Vi har firat med konfettikanoner och banderoller som vi hade förberett. Nu blir det snittar och alkoholfri champagne, säger Vikings sportchef Marcel Wirth en stund efter slutsignalen.

Att Man vågade förbereda ett firande var inte alltför våghalsigt. Motståndarna Östhammar hade 13 raka förluster i Allfyran medan Vikings själva hade hittat storformen med fem raka segrar inför sista seriematchen.

– Ja, det kändes väl ganska säkert redan på förhand. De hade ju inte fått med sig en enda poäng i serien innan och vi slog dem borta med 11–1, säger Marcel Wirth.

Stigande formkurva

Österåker Vikings åkte ur division 3 förra säsongen, men gick ändå vidare från till Allfyran med knapp marginal. Efter jul har det dock gått desto bättre. Vikings avslutade säsongen med tolv raka utan förlust under ordinarie tid, och sex raka trepoängare. Den sviten förde laget till serieseger och direktuppflyttning tillbaka upp i division 3.

– Våra killar har väl lite mer hockey i sig än de flesta andra lagen och ju längre säsongen går desto bättre sitter grejerna. Och så har det nog spelat in att vi gjorde en rockad och tog in Oscar Almquist som huvudansvarig tränare. Han är väldigt rutinerad, säger Marcel Wirth som förklaring till att Vikings blev bättre och bättre under säsongen.