Viktor Aglinder fick Täbys Idrottspris i år

Viktor Aglinder
Viktor Aglinder med Gunnar Dahlberg, Erik Heribertsson och Robert Stopp från kommunen.
Täby Badmintonförenings Viktor Aglinder är vinnare av Täby kommuns Idrottspris och fick ta emot priset, 25 000, kronor vid en middag på Näsby slott på tisdagskvällen.

– Det var jättetrevligt. Andra pristagare var där och vi åt en trerättersmiddag med prisutdelning och underhållning mellan räterna. En bra kväll! säger den 18-årige Täbybon.

I kommunens motivering stod bland annat: ”trots att han bara är 18 år är han åtafaldig svensk mästare”. Viktor Aglinder har utöver framgångar i form av SM-guld även varit bofast i juniorlandslaget, men nu är juniortiden över då han fyller 19 år i juni.

Sista juniorturneringen

– Junior-EM för någon månad sedan var min sista juniortävling. Vi gick långt i lagspelet och det gick okej individuellt, men jag fick en tuff lottning och åkte ut mot en seedad spelare som sedan gick väldigt långt.

Hur stort är steget från junior till senior?

– Jag har redan spelat en del mot seniorer i Sverige, men det blir tuffare. De försat åren som senior brukar räknas som de svåraste, sedan kommer man ikapp. Men det ska bli spännande, jag ser fram emot det.

Viktor går tredje året på Riksidrottsgymnasiet, Åva. Nu tar han studenten med sin klass, men kommer att gå ett fjärde år för att läsa klart vissa ämnen – och spela badminton förstås.

12-14 timmar i veckan

– Ja, jag tränar fyra morgnar i veckan i skolan, plus tre kvällar i veckan. En vanlig vecka blir det 12–14 timmar badminton, och en del fysträning utöver det.

Vad har du för mål?

– Långsiktigt är det att spela VM och OS, men jag har flera delmål före det. Först är det att bli topp fem i Sverige, jag är rankad åtta i dag, och att vinna några seniorturneringar i Sverige.