Vladan tror på sitt Sollentuna

Vladan Ceremidzic.
Vladan Ceremidzic.
SM-slutspelet i volleyboll närmar sig och oavsett vilket topplag Sollentuna ställs mot är coachen Vladan Ceremidzic hoppfull.

– Om spelarna tror att det är möjligt kan vi slå ut alla lag.

I helgen avgörs sista grundserieomgången i volleybollens elitserie för herrar. Det kan bli något placeringsskifte i tabelltoppen, men det blir antingen Hylte/Halmstad eller Falkenberg som vinner grundserien och därmed först får välja motståndare i sin kvartsfinalserien. Som förr får de tre första lagen, i tur och ordning, välja motståndare bland lag 5-8 i grundserien. Sollentuna slutar sexa, möjligen femma.

– Uppriktigt har jag inga önskemål, inget lag jag hoppas mer på. Vi har besegrat och spelat bra mot flera av topplagen. Och jag tror att vi kan göra det ännu bättre i slutspel, säger tränaren Vladan Ceremidzic.

Han har på känn att det blir Linköping, trolig tabelltrea, som väljer att möta hans manskap. I lagens fyra grundseriemöten har tre slutat 3–0 i set och en 3–1. Alla med Linköping som segrare.

– Visst, Linköping är ett bra lag. Men jag tror att vi är tillräckligt bra för att slå alla lag. Om spelarna tror att det är möjligt kan vi slå ut alla lag och ta oss vidare till semifinal.

– Jag är absolut inte besviken, men heller inte nöjd med vår säsong, fortsätter Sollentunatränaren. Nu har vi inga skador som stör, det ska öka vår chans att spela på lite högre nivå.

Hittills har Vladan varit inskriven som spelare i matcherna. Bara i ett nödfall, när Staffan Blomgren blev skadad, har han hoppat in.

– Jag har lite problem med knäna och har från början bestämt mig för att inte spela. Jag tror att jag gör mer nytta för spelarna och laget om jag coachar på bänken.

Vladan tränar och coachar även Sollentunas elitdamer. Laget har inte räckt till mot något av topplagen och får mycket svårt i skrälla i SM-kvartsfinal.