Volleyn klar för SM

Daniella Mourad nöter mycket volley och kickservar inför junior SM.
Daniella Mourad nöter mycket volley och kickservar inför junior SM.
Daniella Mourad vill vinna OS. Men först vill hon bli bäst i klubben, Stockholm och Sverige.

I nästa vecka har Väsby­tjejen chansen att ta ett kliv på vägen – då avgörs junior-SM i Göteborg.

Turkosblå kinesiologitejp sträcker sig över Daniella Mourads vänstra vad när hon äntrar Sollentuna rackethall.

– Jag har ont i vänster häl och i benhinnorna på båda benen, men benhinnorna tejpar jag inte längre.

Hösten trasades delvis sönder av olika skador: tennisarmbåge och benhinneinflammation. Men nu är hon tillbaka och siktar mot junior-SM som börjar på torsdag i nästa vecka.

– Jag är taggad, det kommer att bli kul.

Hon fyller snart 15 år och får tävla i 16-årsklassen på SM.

– Jag gillar när det går snabbt och när det blir lite tuffare. Hittills har jag klarat det ganska bra. Jag tror att jag kommer att få kvala eftersom jag spelar mot dem som är ett år äldre. Målet är att vinna kvalet och sedan gå så långt som möjligt i huvudtävlingen. Det är många bra spelare och har jag otur kan jag åka ut redan i kvalet.

Hon ser både för- och nackdelar med kvalspel.

– Det är okej att kvala och värma upp sig lite inför tävlingen. Men självklart kan man bli lite sliten om man får en tuff lottning och får spela många tresetare.

Varje vecka består av tio timmar tennis och tre timmar styrke- och rörlighetsträning.

När vi besöker träningen i Sollentuna rackethall nöter hon backhandvolley. Tränaren Valentin Manolescu matar bollar ur en kundvagn och ger instruktioner. Det handlar om vinklar. Kropp, racket och armbåge måste vara riktas rätt.

– Just nu tränar jag mycket volley och kickservar. Jag har förbättrat både forehand och backhand, de är lite hårdare och känns mycket säkrare. Servarna känns också mycket säkrare och det gör att jag kan spela mer avslappnat.

Precis som på vilken annan tävling som helst kommer hon att ladda på SM genom att plugga in telefonens hörlurar i öronen och lyssna på musik.

– Det är lite pinsamt men jag måste alltid lyssna på ”Eye of the tiger” innan jag går in på banan. Jag blir peppad och mer taggad av den. Om jag sett Rocky-filmerna? Nej, jag bara gillar låten.

Hon har höga ambitioner.

– Jag vill vinna alla Grand slam, OS och sånt. Men jag tar ett steg i taget. Jag siktar först på att bli bäst i klubben, i Stockholm och Sverige.

Fakta

Tävlar i både singel och dubbel

Namn: Daniella Mourad.

Ålder: 14 år.

Bor: Upplands Väsby.

Familj: Mamma Marika, pappa Ibrahim och systrarna Natalie, 13, och Stephanie, 10.

Klubb: Sollentuna tennisklubb.

Fritid: ”Jag tycker om att vara med kompisar och lyssna på musik.”

Aktuell: Spelar junior-SM inomhus i Göteborg den 28 mars- 7 april, i singel och i dubbel i par med Nicole Hedblom, Ekerö TK.