Alex Wallsten ny ordförande i Täby FC

Alex Wallsten
Tidigare ordföranden i Täby FC Lars Estreen, och hans efterträdare Alex Wallsten.
Alex Wallsten valdes i förra veckan till ny ordförande i Täby FC av en enig extrastämma. Tidigare ordföranden Lars Estreen ville avsluta sitt formella uppdrag efter tre år, men kommer att engagera sig i vissa frågor även framöver.

Täby FC har det mesta på plats – lång historia med engagerade medlemmar, fina resultat, och klubbens storlek – konstaterar Alex Wallsten i ett brev till medlemmarna som publicerats på klubbens hemsida.

Men det finns också flera utmaningar menar han, där den mest centrala är att ”skapa den lilla klubbens föreningskänsla med den stora klubbens fördelar där bredd föder spets och där spets attraherar bredd”.

Tränare i F07-laget

Alex Wallsten är tränare i F07-laget, spelare i ledarlaget – och nu alltså även ordförande i Täby FC.

Klubbens damlag har inlett säsongen starkt och ligger på tredje plats i Superligan efter tolv omgångar. Serien startar nu på nytt efter en månads uppehåll för VM – där Täby FC:s Moa Tschöp och Jennifer Stålhult var med och tog hem ett blågult guld. I återstarten tar Täby FC emot Linköping IBK hemma i Tibblehallen klockan 17 på söndag, den 17 december.

Herrlaget är jumbo

För herrlaget har det gått tyngre. Efter 11 omgångar ligger Täby FC sist i norra allsvenskan, men det är jämnt och Täby FC har endast en poäng upp till IBF Dalen ovanför nedflyttningsstrecket. Nästa match är dock svår – topplaget Umeå City IBK borta, klockan 17 på söndag.