ANNONS

Wilhelm Wiking spelar stjärnmatch och drömmer om Roma

Wilhelm Wiking har redan provspelat med italienska Roma och drömmer om att spela i klubben i framtiden.
Wilhelm Wiking har redan provspelat med italienska Roma och drömmer om att spela i klubben i framtiden.
Enskede IK:s Wilhelm Wiking, 19, är uttagen till en stjärnmatch för de bästa unga division 1-spelarna. Men han drömmer i rött. I våras tränade han med Roma i Italien.
– Det var som en dröm, säger han.
ANNONS

Wilhelm Wiking satt hemma i Hersby och styrde favoritlaget Romas spelare i tv-spelet Fifa när telefonen ringde. Det var Ove Lansén, ordförande för Enskede IK:s juniolag, som berättade att han hade blivit uttagen till Morgondagens stjärnor. En stjärnmatch där de bästa spelarna under 20 år från division 1 norra och division 1 södra möts.
– Det var självklart speciellt. Jag har ju vetat om matchen hela säsongen och hoppats att jag skulle komma med, säger Wilhelm Wiking.

Han ser flera anledningar att glädjas.
– Dels är det kul att få en bekräftelse på att man har gjort bra ifrån sig. Sedan är det så klart ett bra skyltfönster. Det kommer säkert att vara en del scouter och ledare från lag i högre divisioner på plats.

Enskede IK säkrade redan förra helgen och spelar i division 1 norra även nästa säsong. Serien avslutades i söndags och för Wilhelm Wiking är det nu ett litet glapp till matchen med Morgondagens stjärnor i Jönköping den 20 november.
– Jag måste hålla igång lite på egen hand och hoppas på att några från laget kanske vill köra lite extra. Laget har helt ledigt i en vecka sedan drar vi igång med två träningar i veckan.

Men han siktar högre. Han har redan provspelat med flera italienska toppklubbar. Förra året tränade han med Lazios ungdomslag. I år med Romas.
– Jag har hållit på Roma sedan jag lärde mig prata så det var som en dröm att få åka ner dit. Målet med min fotboll har alltid varit att spela i Italien. Roma vore det ultimata men även något annat lag i Italien vore hur bra som helst.

Han delar sin fascination för det stövelliknande landet med sina föräldrar och bröder. Men inte favoritlag.
– Resten av familjen håller på Milan. Så det blir ju problem ibland. Jag var fem år när jag för första gången var på plats och såg när lagen möttes. Då vann tyvärr Milan så det var ingen rolig upplevelse.
Varför håller du på Roma?
– Totti har alltid varit min idol. Jag har följt honom och det är därför jag håller på Roma.

Han har kontrakt med Enskede även över nästa säsong.
– Jag har högre ambitioner. Men för tillfället trivs jag jättebra i Enskede. Ingen annan klubb har lagt något konkret bud, men man vet aldrig.

I Sverige har han inget lika självskrivet favoritlag som Roma i Italien.
– Jag började ju min karriär i Djurgården så det är väl den klubben jag följer närmast.
Skulle det bli problem om AIK eller Hammarby ville skriva kontrakt med dig?
– Jag är ingen jätteinbiten Djurgårdssupporter så det vore ingen katastrof om de hörde av sig.

Fakta

Flyr Stockholm för att fiska

Namn: Wilhelm Wiking.
Ålder: 19 år.
Bor: Hersby, Lidingö.
Klubb: Enskede IK.
Position: Mittfältare.
Hobby: ”Fiska. Hela min familj och släkt är från Falun och vi har hus där också. Vi ror ut med båten på Hosjön, sitter där ett par timmar och hoppas att det nappar. Det är skönt att komma bort ifrån storstan. Jag gillar spänningen och lugnet.”
Aktuell: Uttagen till stjärnmatchen Morgondagens stjärnor som spelas i Jönköping den 20 november. De bästa spelarna under 20 år från division 1 norra möter de bästa från division 1 södra.