ANNONS

William Almlöf från Vaxholm i landslagstrupp

William Almlöf
William Almlöf i Täby FC:s tröja nummer 12.
34 spelare har tagits ut till U19-herrlandslagets läger på Bosön den 7–10 september. En av dem är blott 16-årige forwarden William Almlöf från Vaxholm.
ANNONS

Samlingen på Bosön är säsongens första landslagsläger för innebandylandslagets U19 och ska fungera som en förberedelse inför säsongens fem landskamper – tre i fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i Schweiz i november och ett dubbelmöte i U19-Finnkampen i februari.

– Det är ett tudelat uppdrag. Det handlar om att vinna landskamper, men också om utveckling av unga spelare, säger förbundskaptenen Markus Puskala.

I A-laget som 15-åring

William Almlöf började spela innebandy i Vaxholms IBF, men bytte för tre år sedan klubb till Täby FC. Där flyttades han upp i A-laget, endast 15 år gammal, inför förra säsongen och spelade bland annat 19 matcher i norra Allsvenskan, där han svarade för fyra mål och lika många assist.

Utöver det var William Almlöf en bärande spelare när Stockholms P16-lag tog guld i distriktslags-SM.

Vaxholmstjejer i SM-trupp

Apropå distriktslags-SM så har två spelare från Vaxholms IBF tagits ut till Stockholms F16-träningstrupp inför denna säsongs mästerskap. Det är Emilia Nordgren och Amanda Wretborg som har lyckats ta sig vidare från de drygt 100 spelare som kallades ursprungligen och nått den 30 spelare stora träningstruppen.

Även Marie Carsbo, i dag i Djurgården med med Vaxholms IBF som moderklubb, är med i truppen som kommer att träna ihop vid flera tillfällen under hösten för att slutligen bantas till 20 spelare som får representera Stockholm i SM i Umeå den 4–7 januari.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.