ANNONS

Yngste föraren William Winsth gör succé i MKR

William Winsth
William Winst började med karting på banan i Järfälla och tävlar för Järfälla MK.
William Winsth kom på andra plats när den sjunde av åtta deltävlingar i Mellansvenska Kartrecingserien avgjordes på hemmabanan i Järfälla i helgen. Nu leder den 15-årige förartalangen från Rotebro serien inför finalen i Uppsala den 16–17 september.
ANNONS

I fjol gjorde då blott 14-årige William Winsth debut i MKR:s KZ2-klass och slutade på sjunde plats totalt. Även i år är han yngst i serien, men långt ifrån en bortkommen färsking.

William Winsth

William Winsth på prispallen.

Redan i premiären i maj tog han ledningen i MKR och den har han lyckats hålla i sedan dess. Parallellt med MKR kör William Winsth i år även DKM-serien i Tyskland, vilket han tror är en faktor bakom framgångarna på banorna i Sverige.

Erfarenhet i Tyskland

– I Tyskland kör jag mot de bästa i världen. Det är tuff konkurrens så jag har fått mycket erfarenhet och lärt mig väldigt mycket, säger han.

I Järfälla MK:s tävling i helgen, den sjunde deltävlingen i MKR, ledde William länge men fick till slut se sig besegrad av Stefan Carlqvist.

– Precis inför finalen kom regnet. Då testade vi lite nya inställningar och det blev inte det resultat som vi hoppats på, säger William.

Leder MKR inför finaltävlingen

Han kom åtminstone före Enköpings MK:s Jacob Danielsson som jagar närmast bakom i MKR inför den sista deltävlingen i Uppsala den 16–17 september.

– Men jag leder bara med 15 poäng så hamnar jag efter honom i Uppsala så går han förbi.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.