Ali Yusefi laddar för SM på hemmaplan

Ali Yusefi
Ali Yusefi är ett stort guldhopp för Hammarby i SM.
För första gången sedan 2006 arrangeras SM i boxning i Stockholm. Den 14–16 december smäller det i Eriksdalshallen då totalt 177 boxare är anmälda till det rekordstora mästerskapet. 23-årige Solbergabon Ali Yusefi är en av flera hemmaboxare med stora guldförhoppningar.

– Jag har tränat otroligt mycket och är så laddad för SM på hemmaplan, säger Hammarbyboxaren Ali Yusefi.

Han tävlar i 60-kilosklassen och är i fin form, det visade han inte minst i helgens landskamp mot Finland i Gävle. Tyvärr störs Alis SM-laddning lite av en handskada han ådrog sig i första ronden.

”Kände direkt att något gick sönder”

– Jag slog en krok med högern och kände direkt att något gick sönder, säger han.

Så du fick kasta in handduken då?

– Nej, nej. Jag var så inne i matchen så jag hade inte en tanke på att ge upp. Jag vann med 3–0, men efteråt hade jag ont och handen var väldigt svullen.

Gott hopp om SM ändå

Ali Yusefi röntgade handen efter helgen och det visade sig att ett ben i handen är brutet. Joel Grandell, huvudtränare i Hammarby Boxning, är dock övertygad om att den talangfulle 23-åringen ändå kommer att kunna vara med och fajtas om SM-guldet i Eriksdalshallen.

– Vi måste utgå från det. Han kan köra även om han inte skulle vara helt 100, bara inte läkarna säger att det finns risk att hans skada förvärras, säger han.

Invägning och bastu på Clarion Hotel

För första gången någonsin i SM-historien kör seniorer, juniorer och ungdomar, både på dam- och herrsidan, i samma turnering. Årets mästerskap är ett samarrangemang mellan Svenska Boxningsförbundet och Stockholm-Gotlands Boxningsförbund.

Invägning, inklusive bastu, och läkarundersökning sker på Clarion Hotel vid Skanstull, några hundra meter öster om Eriksdalshallen.

Bajens tränare hoppas på publikstöd

Biljetter till SM kan inte köpas på nätet, men de säljs hos alla boxningsklubbarna i Stockholm.

– Man kan även köpa biljett i entrén i hallen. Vi hoppas att många kommer och hejar, säger Joel Grandell.


Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!