ANNONS

Zenavi är bäst i Sverige på burpees

Zenawi Abera
Zenawi Abera
Zenawi Abera gjorde 64 burpees på 2 minuter. Det var mest i Sverige under PRODIS uppmärksamhetsvecka mot dopning. I torsdags fick han sitt pris i Tensta sim- och idrottshall.
ANNONS

Prevention av dopning i Sverige, PRODIS, arbetar för att förebygga användningen av anabola steroider och andra dopningspreparat.

Nyligen arrangerades den årliga uppmärksamhetsveckan för 100 % ren hårdträning mot dopning på en rad träningsanläggningar i Sverige.

Målgruppen är unga kroppsfixerade män, som uppmuntras i sin strävan efter en snyggare kropp.

Vägen dit ska dock vara fri från otillåtna preparat. Det är 100 % ren hårdträning som gäller.

I samband med uppmärksamhetsveckan ordnades en nationell utmaning. I år gällde det att göra så många burpees som möjligt på 2 minuter.

Liksom ifjol kommer segraren från Tensta sim- och idrottshall. Zenawi Abera klarade 64 burpees på 2 minuter, vilket var mest i Sverige.

I torsdags fick han sitt pris, ett presentkort på 2 000 kronor på Stadium.

– Jag tränar jättemycket, men inte för att bli starkare. Jag tränar för min egen hälsa, för att må bättre för framtiden, säger Zenawi Abera.

Det är viktigt att göra på rätt sätt, menar han.

ANNONS

– En del använder proteiner eller mediciner. De lurar kroppen tycker jag. Att träna rent och att äta rent är viktig för kroppen, annars skadar man den, säger Zenawi Abera.

Tensta sim- och idrottshall har tagit ställning för 100 procent ren hårdträning. Det innebär bland annat att personalen är utbildad i att känna igen tecken på dopning.

Fakta

Både upphopp och planka

Burpees är vanligt förekommande inom crossfit och är en kombinationsövning som består av benböj, planka, armhävning och upphopp.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.