ANNONS

Zinkensdamms ishall är utdömd och ska rivas

zinkensdamms-ishall
Ishallen på Zinkensdamms IP är utdömd och ska rivas.
För ett par veckor sedan stängdes Zinkensdamms ishall av säkerhetsskäl. Hallen riskerade att rasa ihop vilket ögonblick som helst. Nu konstaterar Stockholms stad att ishallen inte kan repareras utan i stället måste rivas.
ANNONS

Efter den akuta stängningen har staden nu statusbedömt Zinkensdamms ishall och konstaterar att konstruktionen är utdömd och inte går att återanvända. Därför ska staden lämna in ett rivningslov och påbörja rivningen så fort som möjligt.

De nio föreningar som berörs av ishallens stängning har fått alternativa tider på andra platser. I ett första skede slussades det mesta av verksamheterna till Kärrtorps uterink för att inte föreningarnas verksamhet skulle behöva pausas. En del verksamhet har därefter kunnat flyttas till andra isytor. Arbetet sker i nära dialog med föreningarna, enligt idrottsförvaltningen.

”Långsiktig lösning behöver diskuteras”

– Vi är ledsna för det merjobb stängningen av Zinkensdamms ishall har orsakat de nio föreningar som hade verksamhet där. Vi arbetar fortsatt för att hitta så bra kortsiktiga lösningar som möjligt för de föreningar som tvingats flytta sin verksamhet. En mer långsiktig lösning behöver diskuteras i samråd med vår politiska ledning, säger Marina Högland, förvaltningschef på idrottsförvaltningen.

– Att ha tillgång till isytor är något som är viktigt för Stockholm, och vi kommer skyndsamt att ge idrottsförvaltningen ett uppdrag att se vilka olika alternativ som finns nu när det står klart att Zinkensdamms ishall måste rivas, säger idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C).

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.