Min lokala hjälte

När det oväntade händer

Mattias Angberg på Länsförsäkringar.
Mattias Angberg är expert på Länsförsäkringar Stockholm.
Hemmet blir allt viktigare och många lägger i dag mer pengar på inredning och hemelektronik än tidigare. Vid frågor om hur du bör tänka kring försäkring av dina ägodelar finns det några saker som är bra att tänka på.

1. Koll på dina ägodelar:
Till att börja med så är det viktigt att man har en bra hemförsäkring med ett lösöresskydd som motsvarar värdet på samtliga saker du har i ditt hem.
– När det gäller nivåer för lösöresskyddet kan det vara värt att jämföra mellan olika bolag då försäkringstaket som ingår skiljer sig mellan olika försäkringsbolag säger Mattias Angberg skadereglerare på Länsförsäkringar Stockholm.
2. När det oväntade händer.
I hemförsäkringen bör du också se till att ha en allriskförsäkring som gäller för plötsliga och oförutsedda händelser så som att spilla kaffe över datorn eller att välta en vas.
Denna del av försäkringen även kallad drulleförsäkring är ett tillägg till hemförsäkringens grundskydd. Utöver att ge ett skydd för plötsliga och oförutsedda händelser får du hos Länsförsäkringar Stockholm även ett mer förmånligt skydd för hemelektronik även vid andra typer av skador.
3. Har ditt behov eller livssituation förändrats?
Det är viktigt att hålla hemförsäkringen uppdaterad utifrån förändrade försäkringsbehov. Kanske har du blivit sambo eller ärvt dyrbara saker men glömt att uppdatera ditt lösöresskydd?
Kontrollera hur det ser ut för dig, att du alltid är rätt försäkrad utifrån de saker du har i ditt hem och om du behöver hjälp, kontakta ditt försäkringsbolag för fler råd och tips.