ANNONS
Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Tänk på detta innan du säljer!

Mitt i:s bostadspanel.
Mitt i:s bostadspanel ger den här veckan sina bästa tips inför försäljningen.
Går du i säljtankar och letar efter mäklare? Det kan löna sig att göra lite eget detektivarbete innan och jämföra samt kolla upp den mäklare du tänkt anlita, menar Mitt i:s bostadspanel.
ANNONS

Jämför mäklare i ditt område och wallraffa som spekulant på deras visningar – och håll koll på vad grannars bostäder går för. Det är några av tipsen från bostadspanelen den här veckan.

Dags att sälja bostaden – vad ska man tänka på?

Staffan Tell, presstalesperson, Hemnet:
– Att sälja sin bostad är för många den största affären i livet. Och valet av mäklare är betydelsefullt för en framgångsrik försäljning. Generellt är det positivt om mäklaren har god koll på den lokala marknaden. Att söka på slutprisstatistik i det aktuella området kan ge värdefull information om vilka mäklare som är aktiva där, hur många bostäder de säljer och till vilket pris. Titta på aktuella bostadsannonser för att få en känsla för hur mäklaren arbetar med bilder och objektsbeskrivning.
– Det kan också vara bra att gå på lite olika visningar för att skapa sig en uppfattning om hur mäklaren arbetar. Ta gärna in offerter från flera så du kan jämföra. Sen är det viktigt att du känner ett starkt förtroende och tillit till den mäklare du väljer.
Björn Wellhagen, vd, Svenska Mäklarsamfundet:
– Be flera mäklare att värdera bostaden, ställ många frågor och diskutera försäljningsplanen innan du väljer vem som får förtroende att förmedla din bostad. Använd mäklarens expertkunskaper om bostadsaffären och den lokala marknaden!
– Självklart är nivån på arvodet en viktig fråga, men i vad som för de flesta är livets största affär gäller det också att få kvalitet i alla led och att personkemin fungerar mellan dig och mäklaren. När du gjort ditt val gäller det att ge mäklaren all fakta om din bostad, ju mer desto bättre.
– Förbered dig också på att affären inte alltid blir riktigt som man tänkt sig. Ha realistiska förväntningar på priset och hur lång tid det tar att sälja din bostad.
Matilda Adelborg, pressansvarig, Booli:
– Det absolut viktigaste skulle jag säga är att du behöver börja med att studera marknaden. Vad går bostäderna i ditt område för, hur länge ligger de ute? Hur står sig din bostad mot andra bostäder i området?
– Som steg två skulle jag jämföra mäklare – rätt mäklare kan vara skillnaden mellan en bra eller dålig försäljning. Om du planerar att köpa en ny bostad att flytta till så skulle jag också rekommendera att räkna på hur mycket du behöver få ut för din bostad och vad du har råd att flytta till.
– Att renovera för att sälja är inget jag rekommenderar – men det kan vara en bra idé att åtgärda sådant som är trasigt eller ofärdigt.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.