ANNONS
Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Förekom trädgårdstjuven i sommar

Trädgårdsstölderna ökar på sommaren.
Trädgårdsstölderna ökar på sommaren.
Nu ligger de varma månaderna framför oss – en tid då grillar, gräsklippare, möbler, redskap och annat stöldbegärligt flyttar utomhus.
Här är de bästa tipsen för att undvika att trädgården blir ett smörgåsbord för tjuvarna.
ANNONS

Var sjätte husägare har drabbats av stölder ur trädgården, enligt Stöldskyddsföreningen.

Många av oss känner en i grunden positiv känsla av trygghet när vi är hemma, men den får oss också att bete oss irrationellt – ute på stan låser vi självklart fast cykeln men i vår egen trädgård lutar vi den bara mot husväggen eller slänger den på gräsmattan. Det samma gäller barnvagnar och mopeder – men det finns inga garantier alls för att trädgården är fredad från tjuvar.

Här är några enkla råd för att undvika att sommaren får ett snöpligt slut.

Lås fast utemöblerna

Det finns idag väldigt exklusiva utemöbler som kan kosta tiotusentals kronor. Har man inte möjlighet att ta in sakerna kan man i alla fall göra det svårare att stjäla genom att kedja fast dem i varandra eller i huset.

Grillälskare lever farligt

Moderna gasolgrillar kan vara jättedyra, och gasoltuben i sig också. Kedja fast grillen och gasoltuben i huset eller altanen, eller ta in grillen om den inte används.  Obs! Ta aldrig in gasoltuben i huset.

Gräsklippare är attraktiva

Större åkgräsklippare och liknande ska man helst låsa in i ett förråd, källare eller garage.

Även automatiska självgående gräsklippare stjäls, men ofta krävs lösenord för att starta dem och man måste ofta även ha rätt laddningsstation. Där har säkerheten blivit bättre och stölderna har minskat.

Skaffa en redskapsbod

Även småsaker som verktyg och trädgårdsredskap är stöldbegärliga. Ha som vana att lägga undan allt sånt när du har använt dem klart.

ANNONS

Glöm inte balkongen

Bor man ett par våningar upp är man sällan lika utsatt, men bor man på nedre botten eller har uteplats så ska man tänka likadant som om man hade trädgård. Vid lägenheter har man oftast också mer ögon på sig eftersom man bor tätare, men det är ingen garanti. In med alla grejer som inte används eller kedja fast dem.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.