Temaredaktör Max Lind max.lind@mitti.se 08-550 550 92

Helena älskar att inspirera

Helena Lyth, kan vinna pris som årets inredningsbloggare 2018.
Helena Lyth gillar att skapa något vackert med återvunna saker.
Art Directorn Helena Lyth startade sin blogg efter att ha genomgått en livskris. Nu har hon chansen att vinna ett prestigefullt pris som årets inredningsbloggare.

Tidningen Elle Decoration utser årets inredningsbloggare på en gala i Stockholm den 5 februari. En av tidningens 10 finalister är Brommabon Helena Lyth. Hon driver denna blogg under eget namn med underrubriken ”Inspiration galore”.

– Jag älskar att inspirera och tipsa läsarna om allt som rör inredning och pyssel. Jag älskar ordet galore. Det betyder överflöd och jag vill förmedla ett överflöd av idéer.

Läs mer om varför Elle Decoration vill kora årets inredningsbloggare.

Fakta

Vinnaren koras den 5 februari

Här är de 10 nominerade finalisterna till årets inredningsbloggare 2018. Omröstningen är avslutad och priset delas ut på Elle Decoration Swedish Design Awards den 5 februari.

Pella Hedeby med bloggen STILInspiration.

Andrea Brodin med bloggen Andrea Brodin.

Emelie Ekman med bloggen 34 kvadrat.

Johanna Bradford med bloggen Johanna Bradford.

Jannice Wistrand med bloggen Add Simplicity.

Anette Gustafsson Greiff med bloggen Inredningshjälpen.

Helena Lyth med bloggen Helena Lyth.

Frida Ramstedt med bloggen Trendenser.

Daniella Witte med bloggen Daniella Witte.

Maria Soxbo med bloggen Husligheter.

Källa: Elle Decoration

Det är en enorm ära att vara nominerad.

Helena Lyth

Läsarna fick lämna förslag på favoritbloggar och Elle Decoration nominerade 10 finalister. De är alla personer som inspirerar till inredningsglädje och tidningen vill med priset kora landets främsta influencer inom inredning.

– Det är enorm ära att vara nominerad bland sådana förebilder och drivna entreprenörer, säger Helena Lyth, som började blogga 2011.

Då hade hon gått igenom en livskris och fött två barn med korta mellanrum. Hennes längtan efter att göra något kreativt resulterade i en julblogg. Hon kom senare att bli anlitad som bloggare av tidningar som Amelia och Sköna Hem. Sedan 2015 driver hon bloggen på egen hand.