ANNONS
Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Det här letar vi efter i bostadsannonserna

Mäklarannonser.
Booli har lusläst bostadsannonser och tycker sig se ett mönster.
Vad är mest attraktivt för den som är på jakt efter en ny bostad just nu? För att ta reda på det har Booli tagit fram en lista på de vanligast förekommande orden i bostadsannonser för tillfället.
Läge, plats och balkong hör till favoriterna.
ANNONS

– Närhet till service poängteras oftare än att bostaden är välskött. Av förklarliga skäl – läget kan du inte göra så mycket åt, men skicket på bostaden har du alla möjligheter att ändra på, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

Listan är baserad på 11 000 annonser med bostäder till salu. Det är vanligt att lyfta fram bra kommunikationer och ord som restauranger och stenkast återkommer ofta.

Ord som beskriver bostadens läge var populärt även sist undersökningen genomfördes, för ett par år sedan.

Men det är ännu mer tydligt nu, enligt Matilda.

– Sist var materialval och attribut högre upp på listan – den placeringen har nu ersatts av läget.

Hintar om vad man bör lyfta fram

Att beskriva bostaden som rymlig, stor, öppen och ljus är något som återkommer ofta. Även om trenden med vitmålade hem och öppna planlösningar delvis har ersatts av annat, så vill många alltså fortfarande bo i en sådan miljö.

Listan ger en hint om vad som är värt att lyfta fram när en bostad ska byta ägare.

Matilda sammanfattar:

– Enligt den här listan drömmer vi om en rymlig och stor bostad med bra kommunikationer och närhet till natur och service. Och med bra ljusinsläpp!

ANNONS
Fakta

Vanliga ord i annonserna

Läge, närhet, minuter, centrum, lugnt, belägen, kommunikationer, restauranger, området, service, gångavstånd, natur, buss, anslutning, butiker.

Källa: Booli