ANNONS
Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Så har priset på ettor gått ner

Stockholmarn har tjänat på sina bostadsaffärer.
Bostadspriserna har gått ner.
Bostadspriserna i länet har sjunkit. För en förstagångsköpare kan det nu vara rätt läge att gå in på marknaden.
ANNONS

I genomsnitt har priserna på en etta i Stockholms län gått ner 9 procent mellan 2017-2018. Samtidigt så är ettor de objekt som behållt sitt värde bäst, menar Matilda Adelborg på Booli.

– Tittar man på lägenheter i Stockholms innerstad är det framförallt på större objekt som priserna gått ner, säger hon.

Vissa kommuner och stadsdelar sticker ut i statistiken. Norrmalm har stabilast priser på ettor, här har priserna endast gått ner 2 %. Åt andra hållet sticker Salem ut med en prisnedgång på 17 %.

Stora skillnader i länet

Priserna på en genomsnittsetta skiljer sig dock åt rejält inom länet. På Norrmalm finns länets dyraste ettor – medelpriset är 3 328 400 kronor, jämfört med 1 064 700 kronor för en etta i Norrtälje.

Det är dock inte helt säkert att prisnedgången gör det lättare för förstagångsköparna att skaffa bostad, fler faktorer spelar in, menar Matilda Adelborg.

– En förstagångsköpare gynnas av att priserna går ner. Samtidigt som den som köper en etta oftast har avsikten att bo ensam. Med både amorteringskrav och skuldkvotstak blir månadskostnaden tyngre att bära som ensam låntagare.

 Så mycket kostar en etta hos dig

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.