Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Max Lind max.lind@mitti.se 08-550 550 92

Så stajlar du för att locka fler till bostadsvisningen

Trenden går från ljusa hem till mer dova naturfärger.
Trenden går från ljusa hem till mer dova naturfärger.
Är det värt att styla hemmet inför flytt? Vad är viktigast att tänka på?
Charlotte Lindholm är inredare på Stockholmsbaserade mäklarfirman Historiska Hem och delar med sig av trendspaningar och tips.

Rent ekonomiskt bidrar stylingen till att maxa lägenhetens potential, menar Charlotte, vilket gör fler nyfikna. På Historiska Hem ser de att även slutsumman påverkas.

– Styling hjälper till att skapa tilltalande bilder, vilket lockar folk till visningen och ofta påverkar priset positivt. Andra jobbar med att ta bort det personliga, men vi tror på att visa spår av människan som bor där. Då kan man föreställa sig sin egen vardag där – att köpa lägenhet handlar så mycket om vilken känsla den ger en.

Charlotte Lindholm på Historiska Hem. Foto: Johan Spinnell

En stylist kommer med en ny blick på lägenheten. Man blir gärna hemmablind, men det går förstås att styla själv.

– Det handlar om att skapa en ombonad känsla, till exempel  med hjälp av härliga sängtextilier, gardiner eller ett uppdukat frukostbord. Även växter och tavlor ger en personlig känsla. Att byta ut för stora möbler mot mindre gör lägenheten luftigare.

Ge köket ett nytt uttryck

Att byta handtag på köksluckor eller lacka om köksskåp i en annan kulör kan också ge ett helt nytt intryck.

– Ibland kan det vara värt att bara måla om i badrummet, fylla på med lite härliga badtextilier eller byta ut kommoden om den är sliten. En mildare kulör på väggarna kan lyfta inredningen och generera en mer ombonad känsla.

Ljust trä och en lätt 70-talskänsla gäller i höst. Foto: Johan Spinnell

Glöm inte golven

Eller att slipa om slitna golv. Sådana här renoveringar kostar inte så mycket men kan ge ett högre försäljningspris.

Charlotte uppmanar också fler till att våga visa sin personlighet och gå ifrån det alltför avskalade.

– Jag vill att fler ska lita på sin egen stil, även om man så klart kan hämta inspiration från trender också, när det gäller färger, mönster och materialval.

Fakta

Ljust trä och 70-tal i höst

Ett par trendiga detaljer kan göra skillnad. Ljust trä, varma nedtonade färger i 70-talskänsla och en viss lekfullhet i mönster, konst och konsthantverk är populärt i höst.

Källa: Historiska Hem