ANNONS
Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

En bubblande rosétrend är här

Rosébubbel
Rosébubbel passar bra till alla hjärtans dag.
Det ska vara rosa bubblor just nu! Ingen dryck symboliserar väl kärlek och romantik så mycket som ett mousserande rosévin.
ANNONS

Vinbetyget.se får rosé-champagne och andra mousserande roséviner ypperliga betyg.

Rosébubbel är fylligare i smaken och utmärkt att servera till eleganta middagar. Inte bara till fisk- och skaldjursrätter utan också till ljust kött, sallader och vegetariska rätter. Mousserande rosé tycker om mat och tvärtom.

Även perfekt för en extra romantisk skål i rosa skimmer! Här tipsar Stefan Saidac på Vinbetyget.se om två goda och prisvärda rosa mousserande viner.


Rotari

Italienskt elegant rosé-bubbel som lagrats i tre år

Rotari Rosé (nr 7701) 125 kr

Om du vill bjuda på fint rosé-bubbel med en trevlig prislapp, är Rotari en hyllad klassiker med hög och jämn kvalitet. Pinot noir och chardonnay-druvorna växer vid foten av alperna. Därefter sker lagring på hela tre år. Som gjord för en middag på två. Rotari finns också i magnifik magnumbutelj om man är flera som skålar.

Alkohol: 12,5 %

Sockerhalt: 5 gram/liter

Louis

Rosa champagne som nyligen blev världsmästare

Louis Roederer Rosé 2013 (Nr 77226) 599 kr

ANNONS

Det blir inte finare än så här. Louis Roederar är champagnehuset som hyllas både i Sverige och internationellt. Senast fick denna rosé-champagne guldmedalj vid Wine World Championships. Elegant och samtidigt smakfull. Lite name-dropping: Louis Roederar gör även prestige-champagnen framför andra – Cristal.

Alkohol: 12 %.

Sockerhalt: 7 gram/liter

Se fler vintips på Vinbetyget.se

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.