ANNONS
Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Hemkryddad snaps på fyra sätt, och en läskande alkoholfri lemonad

Snaps
Snaps på skogens godsaker eller en lemonad?
Laka ur sill, pickla grönsaker – och göra egen snaps? Varför inte! Här är hursomhelst några enkla snapsrecept att inspireras av inför midsommar. För dig som föredrar alkoholfritt kan en läskande hemmagjord lemonad göra susen.
ANNONS
Recept

Fyra olika snapsar

Tallstruntar och fänkålsdill

Ingredienser

  • 1 flaska Brännvin special
  • 4 större kvistar fänkålsdill
  • 2 dl tallstruntar med ett mindre antal barr

Gör så här

Krossa lätt dill och struntar i en större glasburk. Häll på sprit och ställ svalt och mörkt i 24 timmar. Sila genom kaffefilter. Spara eller servera.

Receptkälla: Spritmuseum


Granstruntar och bäsk

Ingredienser

  • 63 cl Vodka
  • 7 cl Bäska droppar
  • 2 dl granskott
  • Skal från ½ citron

Gör så här

Blanda ihop spritsorterna med granskotten i en större glasburk. Låt stå mörkt och svalt i 48 timmar, sila sedan genom kaffefilter. Skala av det gula skalet från citronen med en potatisskalare, tillsätt skalen till spriten och ställ mörkt och svalt i ytterligare 6 timmar. Sila och buteljera eller servera!

Receptkälla: Spritmuseum


Apelsin- och fänkålssnaps

Ingredienser

  • ½ apelsin
  • ½ vaniljstång
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 35 cl vodka

Gör så här

Skölj apelsinen och skär sedan en tunn spiral från skalet. Klyv vaniljstången och lägg den tillsammans med apelsinskal och fänkålsfrön i en flaska. Häll över vodka och låt stå i rumstemperatur 1-2 dagar. Sila och kyl snapsen innan servering.

Receptkälla: ELLE Mat & Vin


Flädersnaps med äpple

Ingredienser

  • 30 cl Hallands fläder
  • 40 cl vodka
  • 1 lime
  • 1 rött äpple, oskalat

Gör så här

Häll Hallands fläder och vodka i en flaska. Riv zesten från en limefrukt och skiva äpplet i stänger. Lägg i både limezest och äppelstänger i spritblandningen och låt stå i kylskåp i ett dygn. Sila och servera kall.

Receptkälla: ELLE Mat & Vin

Recept

Alkoholfri klassisk lemonad

Ingredienser

  • 1 ½ dl socker
  • 1 l vatten
  • 1 citron
  • Silad juice av 4 citroner
  • Is
  • Citronmeliss
  • Citronskivor

Gör så här

Koka upp socker med vatten tills sockret har lösts upp. Låt svalna. Skär bort skalet på citronen – se till att inte få med något vitt kött, då det kan smaka beskt. Blanda ner citronskalet och färskpressad, silad juice av citronerna. Låt lemonaden stå och dra kallt några timmar i en karaff. Tillsätt is, citronmeliss och citronskivor strax före servering.

Källa: Ica.se