ANNONS
Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Liten syltskola – vilken blir din nya favorit?

Sylter så långt ögat kan se.
Sylter så långt ögat kan se.
Vill du äta våfflan på klassiskt vis – men piffa till det med en annan sylt än den du brukar välja? Här är några alternativa möjligheter när du har tröttnat på hallon- eller jordgubbssylt.
ANNONS

Åkerbärssylt

Åkerbären är svårplockade små rackare, och därför är sylten något av en delikatess. Bären växer i landets norra delar och då de gömmer sig under bladen måste man sitta ner för att få syn på dem.

Vinbärssylt

Vinbärssylten adderar, som du kanske kan föreställa dig om du någon gång ätit vinbär, en sötsur smak till våfflan. Det kanske inte är något för de allra minsta familjemedlemmarna, men kan passa vuxnare smaklökar.

Hjortronsylt

Hjortron är något av en nordisk delikatess, rik på C-vitamin och god att göra sylt på. Bäret växer i de flesta delar av landet, men merparten finns i Norrland. Det finns frysta hjortron att köpa (om än till ett betydligt högre pris än exempelvis frysta blåbär) om du vill prova att göra din egen sylt. Annars går det även att få tag i färdiga varianter.

Salmbärssylt

Salmbär är ett vilt blåhallon som växer i rikliga mängder på Gotland. Det går att få tag i färdig salmbärssylt och den passar extra bra som topping på saffransvåfflan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.