ANNONS
Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Vaxa bilen eller inte? Så säger experten!

En vaxad bil håller sig ren längre!
En vaxad bil håller sig ren längre!
Bilen är tvättad och står där blänkande och gnistrande snygg. Dags för vaxningen! Är inte det överkurs? Tänk en gång till, säger Kristian Palffý på bilvårdsföretaget Wellkept.
ANNONS

Kristian anser att en vaxning eller lackbehandling av karossen är den smartaste investering du kan göra för både lacken och bilen.

– Vaxet eller lackskyddet skapar en glatt yta som gör det svårt för smuts att fästa på lacken. Du förlänger lackens liv, bilen ser trevligare ut och du slipper tvätta den så ofta. En välhållen lack gör dessutom att bilen håller sitt värde bättre.

Vaxa själv eller lämna in?

Ska man då vaxa bilen själv eller lämna in bilen för lackbehandling? Kristian menar att man gott kan ge sig på att vaxa bilen själv om man är beredd att lägga ner tid.

– Det finns tyvärr inga genvägar när man ska vaxa bilen. Ett bra slutresultat kräver kunskap men framför allt tid och noggrannhet. Och pengar.

Ett kvalitetsvax i kombination med ett grundarbete enligt konstens alla regler ger enligt Kristian ett vaxskydd som håller cirka ett halvår.

– Tumregeln är att vaxa bilen två gånger per år: på våren och på hösten inför vintern.

Skydd upp till fem år

Fördelen med att låta en firma lackskydda bilen är enligt Kristian att det ger ett långvarigt skydd från ett upp till fem år.

– Marknaden är full av olika företag, metoder och produkter för lackskydd men i slutändan hänger det på hur bra arbetet görs. Jag rekommenderar att man bildar sig en uppfattning om kompetensen och hantverkskunnandet hos olika företag genom att ringa runt och läsa recensioner.

En lackbehandling av en seriös firma kostar enligt Kristian från cirka 4000-6000 kronor.

ANNONS

– Mycket pengar men då får man en polerad, repfri och lackskyddad bil utfört av ett yrkesproffs som lagt ner både sin tid och sitt kunnande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.