ANNONS
Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Elbil ger sänkt stöldrisk

Mats Green, Länsförsäkringar.
Mats Green, motorexpert på Länsförsäkringar
Stockholm toppar statistiken över antalet bilstölder i landet och det är främst nyare bilar som stjäls här. Här är tips och råd från Mats Green, expert på Länsförsäkringar.
ANNONS

Alltså skulle man kunna tänka att en ny modern elbil skulle vara väldigt stöldbegärlig men i vår statistik över stölder så kan vi se att elbilsägare faktiskt är mindre drabbade av stölder.

Svårare att sälja vidare

Så vad kan det bero på? Den troliga anledningen är att elbilar är svårare att sälja vidare. Då många bilar som stjäls säljs vidare till utlandet innebär elbilarna ett problem för tjuvarna, då det inte är säkert att möjligheten till laddning av bilarna är utvecklad i det land bilen säljs vidare till.

Så med andra ord, väljer du elbil sjunker stöldrisken samtidigt som du värnar om miljön.

Tänk på att aldrig förvara något synligt i din bil.

Mats Green

Förvara inget synligt

När det gäller bilinbrott, där tjuven bryter sig in för att stjäla något som finns i bilen, är risken lika stor oavsett vilken sorts bil du har. Så tänk på att aldrig förvara något synligt i din bil, även om det bara är en påse med träningskläder.

För tjuven kan det väcka intresse nog att slå sönder en ruta för att ta påsen och även om du inte blir av med något värdefullt så blir du stående med en skadad bil.

Psst, visste du att

…de flesta bilar stjäls med bilens nyckel efter att den stulits i hem, omklädningsrum eller liknande. Så tänk på nyckeln som en
värdehandling och förvara den som en sådan.

ANNONS
ANNONS