ANNONS
Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Husbilslivet blev en frihetschock

Jonas och hans fru Patricia har åkt till Gardasjön.
Jonas och hans fru Patricia har åkt till Gardasjön.
Husbilen innehåller alla sorts bekvämligheter.
Husbilen innehåller alla sorts bekvämligheter.
För Jonas och Patricia Gadelius på Lidingö var steget från båt till husbil inte långt.
Men när de för två år sen sålde båten och köpte sin husbil hade de aldrig kunnat föreställa sig den totala frihetskänsla som husbilsäventyret skulle komma att bjuda på!
ANNONS

– Det är en grym semesterform helt enkelt! Att ha allting med sig, alltid vara startklar, självförsörjande och bokstavligen styra kosan dit näsan pekar och parkera där man själv väljer är en obeskrivlig mentalt befriande känsla, förklarar Jonas Gadelius.

Jonas och Patricias insteg i husbilsvärlden kom när de kände att båtsäsongen var för kort och började snegla på alternativa semesterformer med en liknande frihetskänsla som båtlivet erbjöd.

– Vi har inte ångrat oss en sekund. Första sommaren hade vi 67 övernattningar i husbilen! skrattar Jonas.

”Europa otroligt husbilsvänligt”

Enligt Jonas är det fina med att resan verkligen är målet att man inte har någon stress och att man upplever så mycket under själva färden.

– Bilsemestrar man i vanlig bil är det bara målet som räknas, man vill ”bara komma fram”. I en husbil är det tvärtom. Man är aldrig på väg någonstans, man är bara ”på väg”. Skillnaden är enorm! Du stannar när du vill, handlar någon lokal delikatess, lägger in den i kylen och kör vidare.

Paret Gadelius har utnyttjat husbilen flitigt under de senaste två åren. På sina färder har de utforskat både Sverige och kontinenten. Jonas beskriver Europa som otroligt husbilsvänligt.

– Man behöver inte alls oroa sig för att det är krångligt eller svårt. Tvärtom är utbudet av exempelvis ställplatser och campingar utbrett och var man än kommer så är alla trevliga.

”Snudd på sakral upplevelse”

Patricia och Jonas beskriver Möns Klint som en sakral upplevelse. Foto: Privat

Patricia och Jonas beskriver Möns Klint som en sakral upplevelse. Foto: Privat

Under sina resor har Jonas och Patricia sett många fantastiska saker och miljöer men som alltid sticker ett par upplevelser ut lite extra:

ANNONS

– Cinque Terre i Italien var en magisk upplevelse med bilen parkerad mitt i en olivlund med Medelhavet utanför. En annan snudd på sakral upplevelse var Möns Klint i Danmark. Wow!

Jonas är noga med att påpeka att man inte alls måste åka utomlands med husbilen. Eller ens bara på sommaren. Storslagna upplevelser väntar runt hörnet även på hemmaplan.

– Husbilen är ju ett äkta året-runt-nöje. Weekendresor är ett otroligt trevligt sätt att upptäcka nya mål. I vintras åkte vi exempelvis till Sigtuna för att åka skridskor och uppleva bygden. Fantastisk helg! avslutar han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.