ANNONS
Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Naturnära frihet på hjul, om svensken får välja

Naturnära och fritt – därför uppskattar vi campinglivet så mycket.
Naturnära och fritt – därför uppskattar vi campinglivet så mycket, menar Eva Svärd på SCR Svensk Camping.
De senaste 10-15 åren har intresset för att campa med husvagn eller husbil har ökat markant. Att styra kosan dit näsan pekar och semestra naturnära är helt klart något som lockar allt fler.

ANNONS

Över hälften av alla gästnätter i Sverige sommartid sker på en campingplats, och trenden för mobilt semesterboende är starkt uppåtgående.

– Camping handlar om frihet, tillgänglighet och social samvaro. Friheten att bo naturskönt vid havet eller en sjö, att bara kunna öppna dörren och kliva ut i det fria är något som få om ens något hotell kan matcha, menar Eva Svärd på branschorganisationen SCR Svensk Camping.

Den friare livsstilen lockar

Ett starkt skäl till att fler väljer camping är att husbilarna som företeelse blivit mer populära.

– Husbilen är mer mobil än en husvagn och erbjuder en lite friare livsstil. Livet med husbil och med båt har en del gemensamt. Husbilen lockar ett klientel som vill vara på resande fot och byta miljö ofta medan de som väljer husvagn, exempelvis barnfamiljer, i större utsträckning väljer att parkera husvagnen och vara stationära.

Alla moderna bekvämligheter finns

Eva Svärd ser även den standardhöjning av campingplatserna som skett över tid som en bidragande orsak, något som idag lockar både fler gäster än tidigare men också helt nya kategorier semesterfirare.

– För den som vill övernatta på en camping skulle jag säga att det idag finns något för alla smaker – från enkla campingar med fokus på naturupplevelsen till renodlade campingresorts med alla möjliga moderna bekvämligheter där du inte behöver kliva utanför campingen på hela semestern. Dessutom erbjuder många campingar stugor som ett naturnära alternativ till hotell för dem utan husbil eller husvagn.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.