ANNONS
Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Love Lind studio@mitti.se 08-550 550 92

Premiär för ny Nissan

Ny generation av Nissan Leaf.
Den nya versionen av Nissan Leaf visades på mässan.
Det växande intresset för elbilar märktes på mässan eCar Expo som hölls på Nacka Strandsmässan i november. Många ville provköra bilar, elcyklar och skotrar och det var premiär för nya versionen av Nissan Leaf.
ANNONS

Runt 5 700 personer besökte eCar Expo på Nacka Strandsmässan den 17–19 november vilket var omkring 18 procent fler än förra årets mässa.

Arrangören PT Umbrella erbjöd olika sorters elfordon som bilar, cyklar och skotrar att provköra för såväl barn som vuxna.

Bild från elfordonsmässa i Nacka.

Det var ungefär 18 procent fler besökare på mässan i år jämfört med 2016.

Mest sålda elbilen

Den första generationens Nissan Leaf är världens mest sålda elbil. På mässan fick besökarna se den andra generationen av den modellen. Bilen väntas börja säljas i Sverige i februari 2018 och kostar 375 500 kronor eller 335 500 kronor med supermiljöbilspremie.

Batteriet på 40 kWh ger den en räckvidd på 378 kilometer. Något speciellt för denna modell är att man kör med enbart en pedal. Många stora märken visade sina elbilar och det anordnades välbesökta seminarier om framtidens bilteknik.

ANNONS