Tema-sidorna produceras av Lokaltidningen Mitt i:s kommersiella redaktion, Mitt i Studio. Temaredaktör Max Lind max.lind@mitti.se 08-550 550 92

Vietnam har blivit ett hetare resmål

Många vill resa till Vietnam.
Vietnam lockar alltfler svenska vinterresenärer.
Intresset för att resa långt bort under vintern är stort hos svenskarna. Thailand är det vanligaste resmålet för långresor under vintermånaderna, men länder som Vietnam, Sri Lanka och Costa Rica kommer starkt.

Svenskarna reste rekordmycket utomlands i somras. Och reslusten visar inga tecken på att mattas av.

Bokningarna av semesterresor inför vinterhalvåret 2017/2018 har ökat med 12,6 procent jämfört med i fjol, enligt siffror från Ticket, Nordens största privatresebyråkedja.

Vietnam har fantastisk mat och det finns historiskt intressanta platser

Katarina Daniels

Det finns ett stort sug efter att resa till exotiska länder under julledigheten. Thailand är det populäraste landet i den kategorin men allt fler upptäcker spännande alternativ som Vietnam, Sri Lanka och Costa Rica.

– Till Vietnam har bokningarna denna vinter mer än fördubblats jämfört med 2016. Många som varit i Thailand ser Vietnam som ett intressant alternativ. Bland annat är det paradisön Phu Quoc som drar. Vietnam har fantastisk mat och det finns historiskt intressanta platser som Ho Chi Minh-staden, berättar Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor.

Bokningarna till Costa Rica har mer än fördubblats inför denna vinter. Landet lockar med tropisk natur, paradisstränder och goda möjligheter att surfa. 

Sri Lanka en uppstickare

En annan uppstickare är Sri Lanka som är känt för sin frodiga natur och många teplantage.

– Sri Lanka erbjuder såväl strandliv som rik kultur. Man kan åka dit året om men ska vara medveten om att olika delar av landet berörs av regnperioder under olika delar av året, säger Katarina Daniels.