ANNONS

Bättre möjligheter för cykelpendling

Cykelpendlingen året runt blir allt vanligare.
Cykelpendlingen året runt blir allt vanligare.
Nackaborna gillar cykling och cykelpendlar gärna in till jobbet. Partierna i kommunfullmäktige vill satsa på att förbättra för Nackas cykelpendlare.
ANNONS

Trygghet, förskolor, bostäder och cykelpendling är några av de viktigaste frågorna för Nackaborna. Det har Mitt i tagit reda på i enkätundersökning.

I en serie på fem delar får politikerna i Nacka kommun svara på läsarnas viktigaste frågor. En del publiceras varje dag den här veckan. Det här är den sista.

Vad har ni för konkreta åtgärder för att förbättra för Nackas cykelpendlare?

Anders Tiger, gruppledare Kristdemokraterna Nacka
Regioncykelplanen håller på att förverkligas. Markera cykelstråk i bilarnas körfält från Forum till Sickla för de snabba cykelpendlarna. Låt cykelbanan gå bredvid upphöjningen av Saltsjöbanan. Mer plats att ta med cykel på Sjövägen-båtarna.
David Bergquist, ordförande Sverigedemokraterna Nacka
Fler och säkrare cykelparkeringar i anslutning till busshållplatserna.
Khashayar Farmanbar, kommunalråd, Socialdemokraterna Nacka
Sammanhängande cykelstråk i Nacka, men lika viktigt för hela regionen då många pendlar in till Stockholm.
Gunilla Grudevall-Steen, kommunalråd Liberalerna Nacka
För att fler ska tycka att andra färdmedel än bilen är attraktiva måste gång- cykel och kollektivrafik prioriteras. Nacka är en av de kommuner som satsar allra mest på cykel. Liberalerna vill fortsätta det arbetet med bland annat fler säkra cykelvägar, cykelparkeringar med väderskydd vid omstigning till kollektivtrafik och fler pendelbåtar där man får ta med sig cykel. De stora cykelstråken snöröjs fort men de mindre vägarna tar ibland längre tid.
Mats Gerdau, Moderaterna, kommunstyrelsens ordförande Nacka
Nacka har fått pris som bästa cykelkommun, och arbetet fortsätter med nya cykelbanor, cykelparkeringar och hög nivå på skötsel och underhåll av cykelbanorna t ex genom sopsaltning på vintern.
Mikael Carlsson, ordförande Nackalistan
Vi vill dels att man satsar på det cykelvägnät som finns och ser till att det hålls i bra skick. Vi vill att man ständigt utvecklar cykelvägarna och gör dessa trygga. Vi vill också satsa på att ordna trygg och säker cykelparkering vid knutpunkter för kollektivtrafik, så det är lätt att byta mellan cykel och kollektivtrafik.
Ramzi Ben Youssef, ordförande Vänsterpartiet
Fler tydligt separerade gång- och cykelvägar som kopplas ihop i ett sammanhängande nät och nya cykelparkeringar. Vi vill att Gamla Saltsjöbadsvägen stängs för biltrafik och görs om till gång- och cykelstråk.
Hans Peters, kommunalråd, Centerpartiet Nacka
Fortsatt utbyggnad enligt plan. Fler cykelbanor ska vara framkomliga året runt. Snö och is ska sopas bort snabbt och inget grus hällas ut. Vi vill ha hyrcyklar/lånecyklar. Bygg fler låsbara cykelgarage vid större hållplatser och stationer.
Sidney Holm, oppositionsråd, Miljöpartiet Nacka
Vi vill skjuta till mer pengar för att bygga cykelbanor i snabbare takt än idag. Det måste gå att cykla snabbt och då måste det finnas separata gång- och cykelbanor överallt. Vi måste också bygga säkrare cykelparkeringar.

Väljarnas viktigaste frågor

Här kan du också läsa Mitt i:s enkät med väljare runt om i Nacka.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.