ANNONS

”Det borde byggas många fler hyresrätter”

Söderbon Lisa Janbell tycker att fler hyresrätter är en viktig valfråga.
Söderbon Lisa Janbell tycker att fler hyresrätter är en viktig valfråga.
Lokaltidningen Mitt i Södermalm frågade Södermalmsbor vilken lokal valfråga som är viktigast inför valet i höst.
ANNONS

Peder Wedin, 59 år, Hornstull

Nu är det definitivt bestämt att Liljeholmsbadet skall säljas. Jag skulle därför gärna se att kommunen kunde skjuta till medel till Örnsbergs kanotsällskaps förslag att bygga ett flytande klubbhus på samma plats. Deras planer är spännande och skulle verkligen kunna tillföra Södermalm något nytt och arkitektoniskt utmanande.

Kristina Båth, 61 år, Hornstull

Jag tycker stadens planer på att förstöra den gamla fina miljön vid Pålsundet är helt felaktig. Cykel- och gångbanor är viktiga men det måste finnas alternativa lösningar som gör att detta unika området kan bevaras. Utan att man fäller träd och bygger en ful betongkaj. Detta är en mycket viktig fråga för mig.

Yvonne Brax Kjellström, 64 år, Reimersholme

Jag tycker att den absolut viktigaste valfrågan är äldreboende. Det behövs byggas många fler. Det finns ett enormt behov. Nu tvingas många leva ensamma och isolerade. Bäst vore om man kunde bygga kollektivhus för äldre, det skulle vara en effektiv metod att motverka ensamhet och isolering.

ANNONS

Knut Stahle, 29 år, med sonen Eje, 1 år, Södermalm

För mig är frågan om att bygga fler hyresrätter viktigt. När man bygger nytt måste man höja andelen hyresrätter. Detta gäller hela landet men såklart även för Södermalm. Sedan tycker jag att det är viktigt att vård och skola skall vara offentlig inte privat. Vi måste säga nej till vinster i välfärden.

Sofia Bengtsson, 60 år, Södermalm

Tyvärr har jag förlorat förtroendet för våra politiker. I de frågor som är viktiga för mig, omsorg och vård har jag inte längre förtroende för något parti. I år har jag fått upp ögonen för Direktdemokraterna. De vill ha folkomröstningar i politiska sakfrågor hela tiden. Kanske det kan vara ett sätt att få göra sin röst hörd?

Lisa Janbell, 37 år, Södermalm

Jag tycker det är viktigt att politikerna jobbar för att minska bostadssegregeringen. Nu har vi en tråkig utveckling som måste brytas. Det borde byggas många fler hyresrätter, bostäder åt alla. Billiga hyresrätter som alla har råd att bo i.

 

Jonna Kindgren, 42 år, Hornstull

För mig är miljön och skolan viktiga frågor. Vad gäller vården har jag reagerat på att det kan vara svårt att få tid på vårdcentralen här i Hornstull. Att vårdcentralerna fungerar tycker jag är viktigt. Det är på något sätt grunden för att vården i stort fungerar.

 

Thomas Bertilsson, 37 år, Södermalm

Jag tycker att politikerna måste göra något åt Söder Mälarstrand. Nu är det bara en tråkig och öde plats där ingenting händer. Jag tycker att man kunde låta sig inspireras av Norr Mälarstrand. Där finns en fin strandpromenad med grönska och uteserveringar. Bygg sedan gärna ihop nya Söder Mälarstrand med nya Slussen.

Patrik Åhlin, 47 år, Hornstull

Det måste finnas alternativa lösningar till kommunens ombyggnadsförslag av Pålsundet. Släpp fram kreativa människor som får leverera alternativa fungerande förslag. Jag kan tänka mig en flytande bro eller träbro. Cyklister som kör fortare än 30 km i timmen bör dessutom inte få åka på cykelbanan. De får åka med övriga trafik.

ANNONS