ANNONS

”En byggnad i taget, tack”

Evy och Jan Spolander i Kallhäll.
Evy och Jan Spolander i Kallhäll.
Miljö, byggande och vardagslogistik. Det här säger några Järfällabor som mitt i pratat med om vad de tycker att politikerna ska ta tag i under kommande mandatperiod.
ANNONS

Det är ännu inte klart vem eller vilka som kommer styra kommunen. Samtalen är i full gång mellan partierna och det kan ta tid.

Mitt i gav sig ut på stan och frågade några Järfällabor om vad de tycker att politikerna ska jobba med under kommande mandatperiod. Oavsett vem som nu kommer styra.

Evy och Jan Spolander i Kallhäll är glada för det nya torget i Kallhäll, men tycker att byggtakten är för hög.

– Jag hoppas att man lugnar sig lite med byggandet här i Kallhäll. Ett hus i taget, tack. Det är som en enda stor byggarbetsplats alltihop. Nu när det byggs så här mycket är det helt hopplöst att parkera i centrum till exempel när man ska till vårdcentralen. Det minskar tillgängligheten för dom som behöver komma hit med bil, säger Evy.

Jan vill att lite av kommersen ska komma tillbaka.

– Jag hoppas att kommunen kan jobba för att få fler affärer i Kallhäll till exempel skomakare och kemtvätt. Och så vill vi absolut ha tillbaka frukthandlaren som hade sin vagn på torget, säger han.

Och även om det nya torget är fint, så saknas det något tycker Evy.

– Nu saknas det en offentlig toalett i centrum. Jag föreslår att man bygger en bredvid Folkets hus, säger hon.

ANNONS

Vad vill du att politikerna ska jobba med under den kommande mandatperioden?

Åke Gustavsson, Kallhäll
– Kallhäll växer och fler flyttar hit, ja men då borde man bygga ut vårdcentralen också. Kommer man dit på morgonen, för att få en akuttid kan det vara så trångt att folk står som packade sillar. En del tar till och med med sig egen stol att sitta på.
Birgitta Rudberg, Jakobsberg
– Jag vill att politikerna ska fortsätta tänka på miljön i Järfälla. Det byggs mycket och det är bra men det är viktigt att vi får behålla våra grönområden också.
Sen är det viktigt att jobba för möjligheten att kunna använda elbil. Men då måste det byggas fler offentliga laddstationer här. Uch utbyggnaden av cykelbanor går alldeles för långsamt.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.