Så tycker Lidingöpolitikerna om nya simhallen

Simhall blir det. Men hur lång blir bassängen?
Simhall blir det. Men hur lång blir bassängen?
Lidingöpolitikerna svarar på en läsarfråga varje dag denna vecka.
Dagens fråga: Hur blir det med bygget av simhallen? Och hur långa ska den nya bassängen bli?

Lidingöpolitikerna svarar på läsarnas viktigaste frågor inför valet. Vi publicerar en läsarfråga varje dag den här veckan med start idag.

Först ut är en fråga om simhallen i Dalénum.

1. Den nya simhallen som ska byggas i Dalénum engagerar. Många är dock missnöjda över storleken på den planerade bassängen. Anser ni att simhallens bassäng bör vara större än de planerade 25 meterna?

Nils-Henrik Tideberg, Moderaterna
1. Inga beslut är ännu fattade om storleken, den beror på kostnaden som håller på att utredas. När vi vet den så tar vi ställning. Simhallen får dock inte bli så dyr att folk inte har råd att gå dit och bada.
Birgitta Sköld, Lidingöpartiet
1. Med LP i majoriteten har ett beslut om simhall äntligen tagits. Platsen vi valt öppnar dessutom för möjligheten att bygga en 50-meters bana och LP är mycket positiva till det under förutsättning att det går att bygga till en rimlig kostnad.
Carl-Johan Schiller, Kristdemokraterna
1. Vi ser gärna en 50 metersbassäng. Men ekonomin måste redas ut först. Det är en stor investering att bygga ett badhus.

Patrik Buddgård, Centerparitet Lidingö
1. Ja, ska vi klara de behov som finns framåt krävs en 50m-bassäng. Det skapar kapacitet, flexibilitet och fler kan använda simhallen samtidigt. En kommun med 47 000 invånare måste ha en ordentlig simhall.

Amelie Tarschys Ingre, Liberalerna
1. Ja, vi tycker det vore bra att bygga en 50-metersbassäng när vi ändå bygger nytt. Då blir badhuset mer flexibelt och det tror vi lidingöborna skulle uppskatta.

Malin Olsson, Socialdemokraterna Lidingö
1. En badanläggning bör ge möjlighet för såväl träning och motion som familjebad, såväl simhopp och dykutbildning som barnbassäng för de minsta och varmvattensbassäng för rehabilitering. Att tillgodose flera behov är viktigare än 50 m längd.

Patrik Sandström och Sofia Hallström, Miljöpartiet Lidingö
1. Ja, det finns redan en 25-metersbassäng på ön. Därför har vi föreslagit att Lidingö ska bygga ett större badhus med stor bassäng och aktivitetsbad ihop med Stockholm i Torsviksområdet. Det blir mer lönsamt och mer för pengarna.
Sven Erik Wånell, Vänsterpartiet Lidingö
1. Nej. Simhallen ska ge alla åldrar möjlighet till aktivitet, träning och rekreation, då är 25 meter tillräckligt.

Iréne Borgenvik, Sverigedemokraterna
1. Ja, absolut en 50-meters bassäng.