ANNONS

Så vill politikerna få unga att knarka mindre

Droger är vanligt bland unga på Lidingö.
Droger är vanligt bland unga på Lidingö.
Lidingöpolitikerna svarar på en läsarfråga varje dag denna vecka.
Dagens fråga: Hus vill politikerna får bukt med Lidingöungdomars drogvanor?
ANNONS

Lidingöpolitikerna svarar på läsarnas viktigaste frågor inför valet. Vi publicerar en läsarfråga varje dag den här veckan.

Ungdomar på Lidingö knarkar mer än snittet. Det visar färska undersökningar. Hur vill politikerna få bukt med problemet?

Färska rapporter visar att tonåringar på Lidingö knarkar mer än genomsnittet i Stockholm. Hur ska ni få bukt med problematiken kring unga och droger?

Nils-Henrik Tideberg, Moderaterna
En kombination av åtgärder krävs. Kommunen har precis anställt två fältassistenter som arbetar med dessa frågor på fältet. Även ökade insatser från skolan och utökade polisinsatser är exempel på åtgärder vi arbetar för. Men till suven och sist måste föräldrarna engagera sig mer, till exempel genom ökad nattvandring.
Birgitta Sköld, Lidingöpartiet
Vi vill göra en rejäl satsning här, men tror att det krävs ett nära samarbete mellan kommunen, polis, föräldrar, ungdomar och skola för att vi ska lyckas. Fler synliga och aktiva poliser och fler fältkuratorer.
Carl-Johan Schiller, Kristdemokraterna
Det krävs många olika åtgärder. Viktigaste åtgärden är att föräldrar på Lidingö blir mer uppmärksamma på vad deras barn gör. Skolan måste bli bättre på att informera om riskerna med droger och fler synliga poliser ska bekämpa narkotikan.
Patrik Buddgård, Centerparitet Lidingö
Aktiva fältassistenter och nära samarbete med polisen är viktigt i arbetet med unga och mot droger. Vi måste jobba förebyggande med utbildning och information till ungdomar, föräldrar och all personal som kommer i kontakt med ungdomarna.
Amelie Tarschys Ingre, Liberalerna
Det behövs mer information till elever och föräldrar samt ett väl fungerande samarbete mellan socialtjänsten, skolan och polisen. Vi vill också att ett åtgärdsprogram snarast tas fram.
Malin Olsson, Socialdemokraterna Lidingö
Det viktigaste är fler lockande aktiviteter för ungdomar inom kultur, idrott, föreningsliv, fritidsgårdar, caféer allt efter ungdomarnas egna aktuella önskemål. Fler fältassistenter nattvandrare, fritidsledare kan göra värdefull insatser.
Patrik Sandström och Sofia Hallström, Miljöpartiet Lidingö
Tidiga insatser är effektivast. Därför måste vi satsa på elevhälsan och på minskad stress i skolan. Samarbetet måste också förbättras mellan skola, föräldrar, sociala myndigheter och polisen. Det ska vara svårt att både sälja och använda droger.Sven Erik Wånell, Vänsterpartiet Lidingö
Information till föräldrar och elever, uppmärksamhet i grundskola och gymnasium, socialsekreterare som är med i ungdomarnas vardag, nära samarbete med Maria Ungdom Mini-Maria Lidingö.
Iréne Borgenvik, Sverigedemokraterna
Bättre information om konsekvenser, samt gärna besök på skolorna av poliser med knarkhundar emellanåt.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.