ANNONS

Hur ska integrationen lösas?

Hur ska alla Vallentunabor få en plats i samhället?
Hur ska alla Vallentunabor få en plats i samhället?
Vi frågade Vallentunas politiker.
ANNONS

Invandringen och flyktingmottagandet engagerar många vi pratat med. Hur vill ditt parti se till att den fungerar bra?

Parisa Liljestrand, M
Allt börjar med ett jobb! Vi vill verka för att nyanlända ska komma in i arbete, få möjlighet att bygga ett eget hem med värdighet, kunna utvecklas och bidra till samhället med arbetskraft och erfarenheter.  
Björn Furugren, C
Vi ska fortsätta använda de bostäder vi har för dem som anvisas från Migrationsverket. Bidragen för flyktingar ska slopas och ersättas med studielån för att hålla nere kostnaden och ge en morot att arbeta. Vi vill ha ändrade regler för fler enkla jobb.
Ylva Mozis, L
Liberalerna ser nyanlända som en tillgång. Det är viktigt att man direkt får bra svenskundervisning med tydlig jobbkoppling. Vi ska ha lika höga förväntningar på kvinnor och män att delta i utbildning och arbete. Hedersförtryck måste bekämpas.
Michel Louis, KD
Vi tar gärna emot flyktingar om det sker på kommunens förutsättningar och ej genom en påtvingad kvotering. Satsningar på bättre språkundervisning för invandrare behövs vilket effektiviserar integrationen och ökar möjligheterna till att få arbete.
Jaana Tilles, S
Hyresrättsbristen försvårar integrationen. Därför ska privata byggföretag erbjudas bygga hyresrätter genom markanvisningar. Kunskapscentrum Nordost (Komvux) skulle kunna erbjuda utbildning inom bristyrken som lättare leder till ett arbete.
Nicklas Steorn, MP
Vi gör ingen skillnad på kommuninvånare. Alla har behov av och rätt till ett värdigt boende för att kunna fokusera på utbildning och arbete. Alla ska ges bästa möjliga förutsättningar så att de kan bidra till ett levande Vallentuna. Det har vi råd med.
Johan Rönn, V
Invandring är berikande för kommunen. De problem som uppstått har i stor utsträckning med kommunens dåliga bostadspolitik att göra. Kommunen måste köpa fler bostadsrätter som kan hyras ut till alla med särskilda behov av bostad till ett rimligt pris.
Fredrik Lindahl, SD
Mottagandet av nyanlända och ensamkommande får inte ske på bekostnad av Vallentunas gemensamma välfärd. Inköp av bostäder och modulbostäder till nyanlända och ensamkommande ska avbrytas omgående. Skola och utbildning ska endast lösas med statliga medel.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.