ANNONS

M dissar S-löfte om studentbostäder

joakim larsson
Joakim Larsson, moderat oppositionsborgarråd.
Socialdemokraternas löfte om att bygga bort kön till studentbostäder på fem år imponerar inte på Moderaterna.
– Det är ett mål som är lätt att nå, tack vare beslut som fattades redan när vi satt vid makten, säger oppositionsborgarrådet Joakim Larsson.
ANNONS

Karin Wanngård (S) gick i onsdags ut och lovade att bygga bort den lång kön till studentbostäder i Stockholm. Om fem år ska nära 7 300 nya studentbostäder stå klara, om Socialdemokraterna vinner valet, löd löftet.

Oppositionsborgarrådet Joakim Larsson (M) tycker att löftet är märkligt, på flera sätt.

– För det första förvånar det mig att Socialdemokraterna utlovar saker som ligger längre fram i tiden än nästa mandatperiod på fyra år. Det är märkligt, säger han.

Men framför allt vänder han sig mot Karin Wanngårds beskrivning av hur de markanvisningar som finns för studentbostäder kommit till.

– Vi gjorde ett antal markanvisningar på studentbostäder när Alliansen satt vid makten före 2014. Det är tack vare dem som Socialdemokraterna kan utfärda sitt löfte om att bygga bort kön, säger Joakim Larsson.

Målet är inte svårt att nå, menar han.

– Det är ett mål som är lätt att nå, tack vare beslut som fattades under Alliansens tid. Det borde till och med gå fortare, säger han.

Vid valet 2014 var ett av Socialdemokraternas vallöften att minska köerna till studentbostäder. Det har de inte lyckats med under den här mandatperioden, påpekar Joakim Larsson.

– Projekt har till och med stoppats. På fyra år har inget hänt med planerna på att bygga studentbostäder i Kvarteret Plankan på Södermalm, på grund av att Vänsterpartiet blockerat, säger han.

ANNONS

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.