ANNONS

M: ”(S) driver en mañanapolitik”

Anna König Jerlmyr
Anna König Jerlmyr är mycket kritisk till majoritetens budget.
Oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) underkänner majoritetens satsningar och kallar det för en klassisk valbudget.
– De skjuter Stockholms problem framför sig, säger hon.
ANNONS

Oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) är inte oväntat kritisk till majoritetens budget, som presenterades på onsdagsförmiddagen i Stockholms stadshus.

– Socialdemokraterna har lyckats med konststycket att rasera företagsklimat, skapa underskott i skolor och öka arbetslösheten mitt under brinnande högkonjunktur. Samtidigt har Socialdemokraterna byggt ett historiskt högt skuldberg, säger Anna König Jerlmyr (M), gruppledare och oppositionsborgarråd.

Underkänner satsningarna

– Jag hade förväntat mig mer av Socialdemokraterna under ett valår. Istället är det satsningar som redan är planerade, det gäller särskilt på skolområdet. Jag saknar tydliga reformer för att fler ska komma i arbete. Vissa stadsdelar har tre gånger så hög arbetslöshet som andra, säger Anna König Jerlmyr och fortsätter:

– Dessutom är det besparingar med 40 miljoner på funktionsnedsatta och det tycker jag är mycket allvarligt.

Hon anser också att majoriteten inte tar tag i problem, utan skjuter de framför sig.

– Socialdemokraterna bedriver en mañanapolitik. De skjuter Stockholms problem framför sig, på nästa generation som istället behöver betala av skulden och räntorna med framtida skattepengar. Nu måste vi lämna siestapolitiken bakom oss och ta tag i Stockholms trygghets- och integrationsutmaningarna på riktigt. Moderaterna går till val på en kunskapsdriven arbetslinje, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr.

Hon rä

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.