ANNONS

Frågorna som avgör hur Skärholmsborna röstar

Marita Sandström, Sätra, 64 år, pensionär tillsammans med barnbarnet Ella Pierson, 8 år. Vilken lokal valfråga är viktigast för Skärholmsborna
Marita Sandström, 64, på promenad i Sätradalsparken med barnbarnet Ella Pierson, 8 år.
Lika bra skolor i alla områden, bostäder som alla har råd med och kampen mot narkotikahandeln i centrumen. Det är frågor som engagerar Skärholmsborna inför höstens val. Läs Mitti:s enkät!
ANNONS

Vilken lokala fråga är viktigast för dig och varför?

Natalia Zinovjena, 47, förälder, Skärholmen
Här i Skärholmen är det viktigt att det blir mindre stökigt och att brotten blir färre. Integrationen är en lika viktig valfråga. De frågorna hänger dessutom ihop. Ju sämre integrationen är desto fler brott blir det.
Eftersom jag har barn i skolåldern tycker jag också att utbildningsfrågor är viktiga. Bra skolor i alla områden är också viktigt för integrationen.
Sindi Mohammad, lagerarbetare, Vårberg
Jag har tre barn i skolan så jag tycker att skolfrågan är viktig. Det måste bli bättre ordning i skolorna och skolorna ska vara lika bra oavsett om de ligger i förorten eller i innerstan.
I Vårberg måste vi också få fler polisresurser – knarkhandeln är hemsk. En annan viktig sak är att lekplatserna Vårberg måste upprustas. Mycket är trasigt.
Jameel Askar, 65, pensionär, Vårberg
Brottsligheten måste bli lägre. Det är vanligt att tjuvar tar sig in i hemmen och stjäl saker. Det är många rån också, min fru blev till exempel rånad på sin guldkedja.
Narkotikan måste också bort. Jag ser langare i Vårberg centrum och det stör mig. Poliserna måste göra mer för att få bort langarna. Jag har bott i Vårberg i tolv år och det har bara blivit sämre.
Joanna Skoog, 29, grundskollärarstudent, Bredäng
Det är viktigt att det finns utbildad personal i skolorna. I ett mångkulturellt samhälle är det också viktigt att lärarna delar värderingen om alla människors lika värde.
Säkerheten är också något jag tänker på. Det händer en del kriminella grejer här i Bredäng och kommer jag hem sent med tunnelbanan ser jag ofta polisbilar i centrum.
Daniel Rogneson, 24, personlig assistent, Vårberg
Bostadsbristen är en superviktig fråga. Det är jättesvårt att få tag i en bostad – man får hyra i andra, tredje, fjärde eller femte hand för ockerhyror. Jag känner många som är 25-26 år och fortfarande bor hemma hos sina föräldrar på grund av det. Att köpa en bostadsrätt är omöjligt för många. Det måste byggas fler hyresrätter.
Birgit Törnqvist, 74, pensionär, Skärholmen
Jag går helst inte ensam till tunnelbanan på kvällarna. Det vore bra om det blev tryggare. Servicenivån i Skärholmen centrum är också en viktig fråga. Det vi behöver ska finnas här, så att vi slipper åka till Kungens kurva.
Jag vill också gärna se en skridskobana på Skärholmstorget under vintern igen. Det vore fantastiskt att få se barnen åka där igen.
Slavijana Draganov, 45, arbetar inom LSS, Bredäng
Jag har barn i skolåldern och tycker att kvaliteten på skolan är en jätteviktig fråga. Det ska finnas kvalificerade och behöriga lärare i alla skolor – och det är extra viktigt i utsatta områden. Barn som behöver särskilt stöd ska få det tidigt.
Politikerna får inte glömma bort de utsatta områdena när de fattar sina beslut.
Lillemor Ihrén, 59, lärare, Bredäng
Miljön är den allra viktigaste frågan, lokalt och globalt. Därför är också kollektivtrafiken viktig. Den hänger ihop med miljöfrågan och jag undrar varför så många sitter i Stockholms bilköer. Det behövs insatser för att öka medvetenheten! Börja redan i skolan!
Tillgång till bostäder för alla som inte har jätterika föräldrar är också en viktig fråga
Marita Sandström, 64 år, pensionär, Sätra
– Trygghet och säkerhet. Har man barnbarn vill man ju att barnen ska kunna leka tryggt. Längre ner korsar cykelvägen i Sätradalsparken den här gångvägen. Där cyklar folk jättefort. Mitt barnbarn Ella har stoppat mig flera gånger och förhindrat att jag blivit påkörd. Så den korsningen borde man göra något åt. Kanske inte med gupp för då skadar cyklisterna sig kanske, men man kanske kan måla linjer.

Svara på Mitti:s snabbenkät

Du kan också tycka till inför höstens val. Klicka på artikeln nedan för att svara på vår digitala snabbenkät.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.