Jimmy Baker (M) slutar som oppositionsråd

Baker lämnar ledarrollen. Fotot taget i samband med en artikel om svartvärdar 2015.
Baker lämnar ledarrollen. Fotot taget i samband med en artikel om svartvärdar 2015.
Jimmy Baker, Moderaternas mångåriga oppositionsråd i Botkyrka, lämnar posten som oppositionsråd och gruppledare.
"Det känns bra att kunna lämna på topp och ge plats åt ett nytt gäng, och som har goda förutsättningar att göra ett bra valresultat i höstens val.." skriver han i ett brev.
Samtidigt berättar han att det under åren då och då inträffat saker som varit tuffa.

Under ett möte på onsdagskvällen med Moderaternas grupp i kommunfullmäktige i Botkyrka avsade sig Jimmy Baker rollen som både oppostionsråd och gruppledare. Ett brev gick senare ut till alla medlemmar i partiet:

”Inget lätt beslut, men det känns helt enkelt som att det är dags att ta en paus. Vem vet, jag kanske kommer tillbaka någon gång i framtiden, med nya erfarenheter och ny energi”.

Även tufft

I brevet berättar han att livet som politiker är både givande och tufft:

”Jag ska inte sticka under stol med att det under de här åren då och då inträffat saker som varit tuffa. Situationer, händelser och politiska utmaningar – både i rollen jag haft och ibland även för mig personligen. Vid varje tillfälle har jag istället för att stanna upp gasat på ännu mer, tagit fram vinnarskallen, gått ut hårt och sedan ökat, stått pall när det blåser snålt.”

”Ingen livstidsanställning”

Jimmy Baker skriver att det är bra att skifta fokus och skaffa sig nya erfarenheter:

”Jag har alltid sagt att det är en förmån att få vara politiker, att representera medborgarna, att det är något man gör under en begränsad tid. Det är ingen livstidsanställning och det är också bra ifall man har lite arbetslivserfarenhet och livserfarenhet innan man blir politiker.”

Fortsätter i fullmäktige

Men han tänker inte ge upp politiken i Botkyrka helt.

”Jag lämnar såklart inte partiet eller politiken helt, jag kommer att finnas kvar i några uppdrag som tex. ledamot i kommunfullmäktige och som ledamot i förbundsstyrelsen, men det blir en nödvändig paus i rollen som heltidspolitiker.”