ANNONS

Klimatet – det här vill Järfällas politiker

Nolltaxa inom kollektivtrafiken, solceller, träd, grönska och globala lösningar. Såhär ska Järfällapolitikerna jobba med klimatfrågan om de vinner makten efter valet.
ANNONS

Efter sommarens höga temperaturer har klimatfrågan blivit än mer synlig i valdebatten. Men vad gör egentligen Järfällas politiker, och hur skulle de jobba om de fick makten efter valet?

Hur vill ni minska utsläppen som påverkar klimatet?

Torbjörn Jönsson, sverigedemokraterna

Torbjörn Jönsson – Sverigedemokraterna
Det är ingen fråga som vi driver på kommunal nivå utan jag hänvisar till vad som beslutas på riksnivå. 

Bo Leinerdal, vänsterpartiet

Bo Leinerdal – Vänsterpartiet
Bilåkandet är den största ”utsläpparen” i kommunen. Därför måste positiva åtgärder genomföras för att minska bilåkandet. Det sker genom fler, tätare bussturer, pendeltåg som håller tidtabell och lägre SL-taxa och på sikt nolltaxa inom kollektivtrafiken.

Nikoletta Jozsa, liberalerna

Nicoletta Josza – Liberalerna
Utsläpp känner inga gränser och därför krävs globala lösningar och teknikutveckling för klimatet. I Järfälla krävs minskat byggande och bättre vägar för att minska utsläppen från bland annat bilköerna.

Aphram Melki, centerpartiet

Aphram Melki – Centerpartiet
Skapa tydliga klimatmål, klimatkompensera för tjänsteresor, satsa på förnybar energi som solceller och biogas. Bygg fler elladdstolpar och erbjud förmånscykel till kommunanställda.

ANNONS

Amanda Palmstierna, Miljöpartiet

Amanda Palmstierna -, Miljöpartiet
Vi vill ha en kraftfull handlingsplan för klimatet. Vi satsar på solceller, att bygga i trä eftersom betong är en klimatbov, grönska, cykling året runt, bilpooler, laddstolpar, återbruk och innovation.

Lennart Nilsson, kristdemokraterna

Lennart Nillson – Kristdemokraterna
Järfällas största utsläpp kommer ifrån byggnation och trafik. Vi vill bygga förnyelsebart i trä och tillse att alla nya hus har solceller. Alla nya byggnader skall ha laddplats för elfordon. Järfälla skall bli bäst på klimatomställning.

Cecilia Löfgreen, moderaterna

Cecilia Löfgreen – Moderaterna
Genom att prioritera byggnation i kollektivtrafiknära lägen underlättas kollektivt resande, utbyggd mälarbana ger fler pendeltåg och kommunens lokaler ska vara energieffektiva.

claes thunblad, socialdemokraterna

Claes Thunblad – Socialdemokraterna
Järfälla har klättrat till en topplats i klimatarbetet genom att göra det lättare att vara miljösmart. Vi ska fortsätta med det och minska de fossila transporterna med kollektivtrafik och klok stadsplanering.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.