ANNONS

Blåa styret kvar i majoritet

Styrande majoritet sitter kvar i makten i Sollentuna och närakuten på nya sjukhuset räddas
Styrande majoritet sitter kvar i makten i Sollentuna och närakuten på nya sjukhuset räddas
Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna sitter kvar vid makten i Sollentuna. Vem som tar makten i landstinget är oklart men närakuten på Sollentuna sjukhus verkar ha fått grönt ljus för öppning.
ANNONS

Innan valet öppnade Moderaterna för ett fördjupat samarbete med Centerpartiet, som fick sluta i Sollentuna-alliansen inför förra valrörelsen. Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna fick ihop 31 av 61, enligt det preliminära resultatet. Det blåa styret kan fortsätta och huruvida Centerpartiet får större inflytande återstår att se.

Fler billiga hyresrätter

Kommande mandatperiod kommer innebära förändring på bostadsmarknaden. Försäljningen av Sollentunahem fortsätter som planerat, Sollentunahem ska delas i fem bolag och säljas innan 2023. Däremot har både Moderaterna och Kristdemokraterna lovat att sälja mark för att bygga smått för att förse kommunen med behovet av billiga hyresrätter.

Tryggheten är en fråga som Moderaterna prioriterat i valrörelsen. Löften om fler kameror och utökade väktarbevakning ser nu att uppfyllas.

Närakuten flyttas till Sollentuna

Socialdemokraterna i landstinget gick ut och lovade att Löwenströmska sjukhuset skulle få behålla den tillfälliga närakuten – men klargjorde inte om det skulle ske på bekostnad av Sollentuna.

När rösterna i landstinget har räknats har inget av blocken egen majoritet men Sverigedemokraterna stödjer Alliansens planer på att flytta närakuten när nya sjukhuset öppnar. Klart är att det finns en majoritet för närakut i Sollentuna.

ANNONS

Valresultat i Sollentuna


Källa: Valmyndigheten

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.