ANNONS

”Kommunen behöver satsa på cyklisterna”

Camilla Klingzell tycker att politikerna i Väsby ska satsa på befintliga skolor.
Camilla Klingzell tycker att politikerna i Väsby ska satsa på befintliga skolor.
Tryggheten är den viktigaste frågan för många. Men när Mitt i tog tempen bland Väsbyborna var det flera frågor som lyftes som avgörande inför hösten val. Skola, förskola och omsorg är hjärtefrågor för flera väljare.
ANNONS

Vi frågade Väsbyborna vilka som är de viktigaste frågorna inför höstens val. Under veckan som kommer får Väsbypolitikerna få svara på deras frågor, med start på tisdag den 27 april.

Vilka frågor tycker du är viktigast? Här kan du svara på vår undersökning.

Vilka är de viktigaste valfrågorna i Väsby?

Elhad Mohammad, 29, Upplands Väsby
Utbildning är en viktig fråga. Det skulle finnas mer vårdutbildningar så att fler kan arbeta inom vården. Inom vården finns det jobb och att arbeta med att hjälpa äldre är fint.
Fredrik Hoffström, 46, Odenslunda
Vi som har ungdomar hemma vet att det behövs satsningar där. Det behövs mer möjligheter för vad de ska göra på fritiden. Det finns ett antal ungdomsgårdar för de som inte fyllt 16 år och ytterligare två för de som är upp till 20. Men båda ligger i Centrala Väsby. Det vore bra om de utökade på fler ställen så ungdomarna slipper vara ute på kvällarna om de vill umgås med varandra.
Kajsa Sjölin, 76, Centrala Väsby
Jag har förstått på mina barn att för många som bor runt omkring här i kommunen är parkeringsplatserna den viktigaste frågan. Det är det de säger till mig. Det är många som inte vet vad ska göra av bilen. Vare sig den egna bilen eller när de får gäster, då är det ännu svårare.
Alex Marzouz, 25, Centrala Väsby
Det är en svår fråga att svara på eftersom jag inte inte vet så mycket om den lokala politiken. Jag tycker inte att kommunen har så mycket makt, men generellt borde man städa mer här i Väsby. För mig är frågor i riksdagen och landstinget viktigare, som ekofrågor, vår miljö och energianvändningen. De frågorna går lite hand i hand med mänsklighetens överlevnad, vill vi fortsätta leva som vi gör måste vi göra något.
Camilla Klingzell, 40, Odenslunda
Som barnförälder tycker jag att det är viktigt att inte bara bygga nya skolor. Rusta upp de gamla skolorna också och se till att arbetsmiljön är bra för både lärare och elever.
Anders Boyaciogla, 42, Sigma
Den viktigast valfrågan är skolorna. Så som det ser ut i skolorna i Väsby nu är det väldigt viktigt att vi tar tag i det. Politikerna måste se till att de utbildade lärarna vill vara kvar i yrket för att skolresultaten ska kunna bli bättre i Väsby. Det är här vi har vår framtid så vi måste satsa på skolorna i Väsby.
Allan Eriksson, 89, Centrala Väsby
Jag som är en cyklist tycker att den här kommunen behöver rycka upp sig vad gäller cykelvägar. Tidigare har jag själv varit med och jobbat med cykelvägarna. Men nu tycker jag att de behöver bättra på sig, särskilt vad det gäller skyltningen för cyklister men också vägbanan. Det märker jag eftersom jag cyklar mycket i Väsby.
Anders Hildebrand, 54, Runby
Personligen tycker jag att Väsby sjöby är den viktigaste frågan. För mig så gör det inget om man vill bygga mer bostäder i området men det viktiga är att man kan bevara skogen i området. Det är ett viktigt naturområde för alla i Väsby men särskilt de som bor där. Nu har man haft omröstningar och frågat alla i kommunen vad de tycker men inte de som faktiskt bor där idag. De flesta har valt att bosätta sig där just för att det är så mycket skog.
Majalisa Annuen, 77, Centrala Väsby
För mig är äldreomsorgen och barnomsorgen de viktigaste frågorna i valet i Väsby. Vi måste satsa på barnen för de är vår framtid, om det nu blir något med det. Och de äldre har jobbat i hela sitt liv, då måste vi kunna ta hand om de ordentligt.
Soad Jajan, 63, Centrala Väsby
Den viktigaste valfrågan för mig är förskolan, där finns det många problem och det är viktigt med satsningar. Det behövs mer personal i verksamheten. På förskolorna behövs det mindre barngrupper. Det är väldigt viktigt eftersom att alla barn i förskolan behöver mer hjälp.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.