Anna König Järlmyr till Rågsved

Anna König Jerlmyr besökte Nya Rågsveds Folkets hus.
Anna König Jerlmyr besökte Nya Rågsveds Folkets hus.
Ikväll kommer oppositionsborgarrådet Anna König Järlmyr (M) till Nya Rågsveds Folkets hus för att träffa Rågsvedsbor och svara på frågor.
– Jag blir glad för varenda Rågsvedsbo som kommer, säger hon.

Valåret är igång och Anna König Järlmyr (M), oppositionsborgarråd och gruppledare för Moderaterna i Stockholms stad är ute på en turné i länet. Ikväll kommer hon till Rågved.

– Det är en stor stadsdel men jag ville gärna komma till Rågsved. Jag var där på ett medborgarmöte om skjutningarna som varit och jag är utbildad polisvolontär och då var jag stationerad i Rågsved, så det är en plats jag känner väl till, säger Anna König Järlmyr (M).

Hon kallar turnén för Stockholmsmötet, och syftet är att träffa medborgare och talar om lokala frågor.

Jag är utbildad polisvolontär och då var jag stationerad i Rågsved, så det är en plats jag känner väl till.

Anna König Järlmyr (M)

– Jag talar en kort stund och lokala politiker medverkar, sedan är det fritt fram att ställa vilka frågor som helst. Och de som inte är bekväma med det ska ha möjlighet att komma fram efteråt.

Vilka frågor tror du kommer upp?

Det kan handla om trygghetsfrågor, att skjutningarna kommer allt närmare, att det behöver satsas på skolan eller att många unga går och drar utan varken utbildning eller jobb.

Vad vill Moderaterna göra för att öka tryggheten?

– Vi vill mobilisera fler poliser inom dagens organisation till storstäderna och ha fler mobila och lokala polisstationer. Vi vill ha en trygghetsjour med ordningsvakter som exempelvis kan skickas ut efter ett rån för att stärka upp tryggheten. Sedan gäller det att jobba förebyggande.

Klockan 19 ikväll är hon på plats i Nya Rågsveds Folkets hus.

– Jag blir glad för varenda Rågsvedsbo som kommer, säger hon.