Krönika: Nu startar vi valbevakningen lokalt

Om ett år, den 9 september 2018, är det dags att rösta­ igen. Och rätt självklart kommer den största och mesta­ uppmärksamheten att riktas mot riksdagsvalet. Vi på Mitt i har dock ett annat uppdrag.

Med start i  dag drar vi igång en stor ­satsning på vad som händer lokalt, i de kommunala valen och i landstingsvalet.

Det är också här många av de frågor som ligger riktigt när din och min vardag avgörs: Hur ska barnen få vettig omsorg på förskolan och senare en bra skolgång? Finns det tillräckligt med vårdplatser på sjukhusen? Och ska de vara privata?

”Uppgiften för Mitt i som lokaltidningen blir därför att lyfta fram, beskriva och granska­ dessa frågor i just ditt område.”

Är priset på SL-kortet för högt eller lågt? Mer vård i hemmen för de äldre eller fler äldreboenden? Var ska det byggas fler bostäder? Och hur ska bilar och cyklar kunna samsas bättre?

Eftersom dessa och många andra nära frågor­ hamnar på kommun- och landstingsfull­mäktiges bord blir det också viktigt vilka partier som styr.

Uppgiften för Mitt i som lokaltidningen blir därför att lyfta fram, beskriva och granska­ dessa frågor i just ditt område. Och här spelar­ du en viktig roll.

Ring eller mejla din reporter (namn finns längst upp på denna sida), skriv insändare eller debattinlägg (detta valår har vi flyttat läsarnas sidor längre fram i tidningen).

På din lokala mitti.se-sajt samlar vi allt om valet under vinjetten Val2018, på ­våra Facebook-sidor kan du diskutera­ och tipsa om dina viktigaste val­frågor – och på Twitter gäller­ #val2018 för den snabba­ uppdateringen.

Välkommen att följa oss valåret 2018!


Hitta din lokala valsajt

Botkyrka och SalemDanderydHaningeHuddingeJärfällaLidingöNackaSollentunaSolnaSundbybergTyresöTäbyUpplands-BroUpplands VäsbyVallentunaVaxholm och ÖsteråkerVärmdö

BrommaBandhagen/ÅrstaFarsta/SköndalHammarby/SkarpnäckHägersten/Liljeholmen/ÄlvsjöKistaKungsholmenSkärholmenTensta/RinkebyVasastanVällingby/Hässelby/SpångaÖstermalm