Så ser (S) nya laguppställning ut inför valet

Fr v: Carl Kangas, Ulrika Lundqvist, Mikael Lindström, Karin Voltaire. Foto: Hans Malm
Carl Kangas, Ulrika Lundqvist, Mikael Lindström, Karin Voltaire. Foto: Hans Malm
Just nu är flera politiska partier i full gång med sin nomineringsprocess inför valet 2018. Nu presenterar Socialdemokraterna sin laguppställning inför nästa år. 

– Nu startar vi valrörelsen med en väldigt stark laguppställning. Jag är stolt över att kunna presentera så kompetenta och samarbetsinriktade personer som Carl Kangas, Karin Voltaire och Ulrika Lundqvist, säger oppositionsrådet Mikael Lindström (S).

Vill vårda det keramiska arvet

Utöver att bli skolpolitiskt oppostionsråd på deltid föreslås Carl Kangas också bli förste vice ordförande i Värmdö Bostäder och ledamot i kommunstyrelsen.

Karin Voltaire blir andre vice ordförande i näringslivsnämnden och Ulrika Lundqvist föreslås bli ny andre vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Ett Värmdö som ska hålla ihop behöver erbjuda en meningsfull fritid och ett rikt kulturliv, med låga trösklar för att människor med olika bakgrund och förutsättningar ska kunna mötas. Vi behöver vara moderna och samtidigt värna vårt rika keramiska arv, säger Ulrika Lundqvist.

Oppositionsrådet Mikael Lindström föreslås till andre vice ordförande i kommunstyrelsens planutskott med ansvar för att Värmdös samhällsplaneringsfrågor.

Valen sker den 1 december.

Fakta

De nya företrädarna

  • Carl Kangas, 37, utbildad ekonom, arbetar idag som seniorkonsult på Nordic Public Affairs och bor i Hemmesta/Kolvik. Han har tidigare bland annat suttit i styrelsen för Botkyrkabyggen och varit politisk sakkunnig i utrikesdepartementet.
  • Karin Voltaire, 57, har varit näringslivschef i Södertälje kommun sedan 2013. Djuröbon har byggt upp besöksnäringssamarbetet Visit Värmdö och har drivit såväl krog på Djurö som Shellmacken vid Ålstäket.
  • Ulrika Lundqvist, 52, bor i Gustavsberg och är tidigare rektor på Lemshaga Akademi och har ett förflutet på utbildningsdepartementet. Hon arbetar i dag som enhetschef på Skolverket.
Källa: Socialdemokraterna