ANNONS

Sista minuten-guiden inför valet i Botkyrka

I valet och kvalet? Många är de som ännu inte bestämt sig för vad de ska rösta på i kommunvalet 2018. Foto: Mostphotos
I valet och kvalet? Många är de som ännu inte bestämt sig för vad de ska rösta på.
Fortfarande velig? Mitt i har vaskat fram ett gäng heta valfrågor i Botkyrka och gjort en guide – i sista minuten för dig som inte har bestämt dig.
ANNONS

I valet och kvalet inför valet? Då är du inte ensam. 12 procent av väljarna är fortfarande osäkra på på hur de ska rösta på söndag enligt DN/Ipsos mätningar. 

Så här svarar partierna, som i dag finns i kommunfullmäktige, på hur de ska ta sig an sex heta valfrågor.

Sex heta valfrågor

Tryggheten i Botkyrka sjönk enligt den senaste medborgarundersökningen.Och av kommundelarna i Botkyrka fick Fittja lägst resultat.
Mitt i Botkyrka/Salem frågade politikerna hur Fittja ska bli tryggare.

Förra året berättade Mitt i Botkyrka/Salem om sex fall där personer mellan 95 och 100 år blivit nekade äldreboende efter ansökan. Vi frågade därför politikerna nu om det ska finnas en åldersgräns när alla ska ha rätt till till äldreboende.

Botkyrka är en av de kommuner i Sverige som tagit emot flest nyanlända personer. Vi frågade politikerna om kommunen behöver ta emot färre personer för att klara integrationen.

ANNONS

Enligt statistik från Skolverket i december hade 6 av 10 lärare i grundskolan anställda på heltidstjänster lärarlegitimation och behörighet i minst ett ämne. Politkerna fick svara på hur kommunen ska få fler behöriga lärare.

Sommarens bränder har satt fokus på klimatfrågan. Vi frågade Botkyrkas politiker vad kommunen kan göra för att minska klimatutsläppen.

Framtiden för den Hågelbyparken är fortfarande oklar. Vi frågade politikerna om de vill tillåta nybyggnationer i Hågelbyområdet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.