ANNONS

Täbypolitikerna med 70 år i ålderskillnad

Det är 70 års skillnad mellan politikerna Vilma Björk och Per Bergenholm.
Det är 70 års skillnad mellan politikerna Vilma Björk och Per Bergenholm.
Glesbygd, friskolor och lokaler för äldre. Det är några av frågorna som driver Täbys äldsta kandidat Per Bergenholm (L) och den 70 år yngre Vilma Björk (C).
ANNONS

Per Bergenholm (L) har varit jägmästare i hela sitt liv. Skogen har varit hans andra hem. Foto: Erik Lejdelin 

Per, 89, är Täbys äldsta politiker

Per Bergenholm (L), 89, har varit moderat i alla år, men när konflikten kring gemenskapslokalerna på Kullagränds seniorboende tog fart tyckte han att Liberalerna valde rätt sida.

– Hans Ahlgren (L) har en känsla för de här frågorna, jag tycker han är den bästa politikern i Täby.

Äldre får inte isoleras, menar han, och gemenskapslokaler är väldigt viktiga för Täbys äldre.

– Skolan är också en mycket viktig fråga, och den tycker jag Liberalerna driver bra.

Han är jägmästare ända in i själen och har arbetat med skogsbruk i hela sitt liv – en fråga han gärna vill lyfta mer i partiet.

– Nu vill de anlägga en parkering strax utanför seniorboende och ta bort den grönska som finns kvar. Det tar jag självklart strid emot.

Vilma Björk (C) gick på Täby Enskilda Gymnasium – en erfarenhet som fått henne att tro på friskolor. Foto: Erik Lejdelin

ANNONS

Vilma, 19, brinner för landsbygden

Vilma Björk (C), 19, är en av de yngsta politikerna som ställer upp i valet i år. Det var framförallt landsbygdsfrågorna som lockade.

– Jag upplever ofta att landsbygden och skärgården glöms bort och att storstäderna får mest fokus. Det bor människor utanför tullarna och de har rätt till samma resurser som människor i storstan.

Nu arbetar hon hårt för frågor om jämställdhet och antirasism. Även miljöfrågor är viktiga att lyfta i kommunpolitiken – bland annat genom ekosystemtjänster och att man planerar för gröna lösningar när man byggtakten ökar. I Täby tycker hon att det är viktigt att politikerna fortsätter ge friskolorna bra förutsättningar.

– Jag tycker att det är viktigt att stå upp för företagarna och inte arbeta emot. Jag gick på Täby Enskilda och jag har aldrig sett en mer engagerad styrelse.

ANNONS