ANNONS

S: ”Nässén lägger all skuld på förskolorna”

Khashayar Farmanbar (S), oppositionsråd i Nacka, vill satsa mer på förskolan.
Khashayar Farmanbar (S), oppositionsråd i Nacka, vill satsa mer på förskolan.
Khashayar Farmanbar (S), oppositionsråd i Nacka, är kritisk till kommunalråd Tobias Nässéns (M) uttalanden om förskolan i Nacka.
– Jag blir förvånad när Nässén säger att det lokala ledarskapet skulle vara problemet. Det är det politiska ledarskapet som är problemet, säger Khashayar Farmanbar.
ANNONS

19 av de 1600 berättelserna i #pressatläge berörde Nacka kommun och häromdagen kommenterade utbildningsnämndens ordförande Tobias Nässén (M) förskolans situation i kommunen. Bland annat sa han:

– Det är viktigt att åtgärda brister. Men man får se till balansen här eftersom det handlar om anonyma berättelser. Det är viktigt att anställda tar upp problem med sina chefer. Jag tror att svaret ofta finns i lokalt ledarskap på varje förskola.

”Politiska ledarskapet brister”

Oppositionsråd Khashayar Farmanbar (S) reagerar på Tobias Nässén syn på läget i kommunens barnomsorg.

– Jag är förvånad över att Tobias Nässén verkar ta så lätt på den situation som råder i Nackas förskolor. Vi har fått höra om situationen från de båda lärarfacken, förskolor och pedagoger under hela förra året, säger Khashayar Farmanbar.

– Han lägger all skuld lokalt på förskolorna och säger att det handlar om lokalt ledarskap. Lokalt gör förskolorna bra ifrån sig, men det är det politiska ledarskapet som brister, som inte ger det lokala ledarskapet rätt förutsättningar.

Hur reagerade du när du läste Nacka-berättelserna i #pressatläge?

– Jag har stor förståelse för att personalen tycker att det är ett pressat läge, för det är det.

ANNONS