ANNONS

M, L och KD förlorar majoritet

Turebergshuset Kommunalhus Sollentuna
Vid omräkningen tappar Moderaterna ett mandat – Vänster vinner ett.
Omräkningen av rösterna visar att det kan bli svårare att bilda styre i Sollentuna.
ANNONS

Moderaterna förlorar ett mandat i Sollentuna kommun. Detta visar det preliminära valresultatet efter omräkningen som skedde under onsdagskvällen. I stället får Vänsterpartiet ytterligare ett mandat.

Efter valnatten såg det ut som att M, KD och L fick egen majoritet, men enligt de senaste siffrorna saknas ett mandat i kommunfullmäktige. Detta kan innebära att de blir tvungna att söka stöd hos Centerpartiet.

Inväntar slutgiltiga siffror

Kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) vill inte uttala sig om situationen förrän de slutgiltiga siffrorna har presenterats.

– Jag vill vänta tills vi vet att alla röster verkligen är helt räknade. Angående ett samarbete med Centerparitet kan jag säga så här: jag har varit öppen för att samtala med dem – oavsett valresultat.

Centerpartiets gruppledare Jonas Riedel ger ett liknande svar.

– Vi har haft bra diskussioner mellan allianspartierna, men vad det här innebär är ingenting jag kommer tycka något om förrän de slutliga siffrorna finns. Jag väntar i lugn och ro tills vi har ett besked. Men som jag sagt tidigare: ska vi ha ett samarbete är jag mest mån om att vi faktiskt vill ha det – inte att vi måste. Hur det än slutar är det viktigt att vi har bra diskussioner om hur Sollentuna ska styras om vi ska kunna samarbeta. Det är det absolut viktigaste.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.