Liberalerna vill se satsning på trygghet

Lotta Edholm (L) tycker att det satsas för lite på trygghet och skolan.
Lotta Edholm (L) tycker att det satsas för lite på trygghet och skolan.
Liberalerna saknar konkreta satsningar på trygghet i majoritetens budget.
– Vi ser att otryggheten ökar i hela Stockholm, men det ger inga avtryck i politiken, säger oppositionsborgarrådet Lotta Edholm (L).

Liksom Anna König Jerlmyr (M) är Lotta Edholm (L) kritisk på flera punkter till majoritetens budget, som presenterades på onsdagsförmiddagen.

– Jag reagerar på frånvaron av åtgärder när det gäller att värna tryggheten. Vi ser att otryggheten ökar i hela Stockholm, dödsskjutningarna har fördubblats på ett år och det ger inga avtryck i politiken, säger oppositionsborgarrådet Lotta Edholm (L) och fortsätter:

– Det finns inga konkreta satsningar. De ska skapa en fond som stadsdelarna kan söka pengar ur. Den främsta uppgiften är att garantera invånarna trygghet. Jag tycker att man borde anställa ett par hundra ordningsvakter i de stadsdelar där otryggheten är som störst. I Husby protesterar företagarna igen för att de vakter som Wanngård lovade i våras fortfarande inte är på plats, säger Lotta Edholm.

Positiv till höjda löner

Hon reagerar också starkt över skolan och menar att de utlovade satsningarna inte är några satsningar.

– Varannan grundskola går med underskott. Den ökning av schablonbeloppet som görs kommer i huvudsak att g till att täcka de underskotten, säger hon

Det finns ändå en sak som Lotta Edholm tycker är bra i majoritetens budget.

– Det är bra att man satsar på att höja socialsekreterarnas löner, det är rätt väg att gå, säger Lotta Edholm.